Εκκλησία: «Ιερός Πόλεμος» σε Σακελλαροπούλου και βουλευτές για τα ομόφυλα ζευγάρια

Εκκλησία: «Ιερός Πόλεμος» σε Σακελλαροπούλου και βουλευτές για τα ομόφυλα ζευγάρια
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

Οργιώδες παρασκήνιο υπάρχει στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου να εορταστεί η «Κυριακή της Ορθοδοξίας» στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη και όχι στη Μητρόπολη της Αθήνας, όπως γινόταν για δεκαετίες.

Συγκεκριμένα, η απόφαση της Ιεράς Συνόδου έχει έντονες πολιτικές προεκτάσεις, καθώς ο σκοπός είναι να μη παραστούν εκπρόσωποι της Πολιτείας και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην σημαντική θρησκευτική γιορτή. Ο χώρος που επιλέχτηκε είναι πολύ μικρότερος και δείχνει ότι η ένταση μεταξύ της πολιτικής και εκκλησιαστικής ηγεσίας οξύνεται, στον απόηχο της ψήφισης του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση «συνήλθε σήμερα, Τρίτη 5 Μαρτίου 2024, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 167ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε ότι ο εφετινός εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας, κατά την Α’ Κυριακή των Νηστειών, 24η Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος. Τον πανηγυρικό της ημέρας, ως έχει ήδη ορισθεί, θα εκφωνήσει ο Σεβασμιώτατος Συνοδικός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός».

Παρέμβαση Ιερώνυμου

Μάλιστα, το πρωί προσερχόμενος στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έστειλε ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα κατά της ισότητας στον πολιτικό γάμο.

«Νέοι είστε όλοι, να κάνετε βαπτίσεις. Γάμους τέτοιου είδους δεν σας εύχομαι», είπε ερωτηθείς σχετικά με τη στάση της Εκκλησίας στο νέο νόμο για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών.

Πονοκέφαλος στο Μαξίμου

Ένα από τα βασικά ζητήματα που απασχολούν το Μαξίμου είναι να διαχειριστεί τη διαρροή στα εκ δεξιών της κόμματα, η οποία συμβαίνει και λόγω της σκληρής στάσης της εκκλησίας. Σε αυτό το πλαίσιο οι κινήσεις της εκκλησίας έχουν προκαλέσει ενόχληση και μελετώνται οι επόμενες κινήσεις, ώστε να συσπειρωθούν τα δεξιά ακροατήρια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter