Ιερά Σύνοδος: Ναι στο διάλογο για τα θρησκευτικά, αλλά με το μάθημα να παραμένει

Τη συνέχιση του διαλόγου με την Πολιτεία για το μάθημα των Θρησκευτικών αποφάσισε η Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας, με ψήφους 57 σε σύνολο 62 ψηφισάντων. Η ψηφοφορία για τη συνέχιση ή μη του διαλόγου με την Πολιτεία, ήταν μυστική και διεξήχθη ύστερα από πρόταση του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στην Ιερά Σύνοδο.

Ωστόσο, στην εισήγησή του, με θέμα «Προτάσεις - Πορίσματα της ορισθείσης υπό της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής περί του μαθήματος των Θρησκευτικών», ο μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, Εφραίμ, επανέλαβε ότι κύριος στόχος της Εκκλησίας είναι η διαφύλαξη της ύπαρξης του μαθήματος και η επιβεβαίωση της αρχικής απόφασης της Εκκλησίας, δια των τριών θεμελιωδών αιτημάτων, δηλαδή της υποχρεωτικότητας του μαθήματος, τη διατήρηση των ωρών διδασκαλίας και τον ορθόδοξο προσανατολισμό. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.