Ιερά Σύνοδος: Χείρα βοηθείας και από την Εκκλησία ζητά τώρα η κυβέρνηση για να πείσει τους ανεμβολίαστους

Ιερά Σύνοδος: Χείρα βοηθείας και από την Εκκλησία ζητά τώρα η κυβέρνηση για να πείσει τους ανεμβολίαστους

Σε μια απελπιστική προσπάθεια να βρει λύση στο πρόβλημα του αργού ρυθμού εμβολιασμών την ώρα που η τουριστική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη και τα κρούσματα αυξάνονται ραγδαία, η κυβέρνηση αναζητά χείρα βοηθείας στην Εκκλησία.

«Ζητήσαμε με κάθε σεβασμό οι άγιοι Πατέρες να στηρίξουν και να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας» δήλωσε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που μαζί με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα ενημέρωσαν την Ιερά Σύνοδο για την πορεία της πανδημίας και την ανάγκη εμβολιασμού.

Η κυβέρνηση αναζητά τον τρόπο με τον οποίο η Εκκλησία θα μπορούσε να συμβάλει στη γενικότερη προσπάθεια της κυβέρνησης να πειστούν όσοι διστάζουν να εμβολιστούν, ενδεχομένως μέσα από τους ναούς προσπαθώντας παράλληλα να τιμωρήσει «αρνητές» των μέτρων όπως οι Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από την πλευρά του έκανε λόγο για μια χρήσιμη και κρίσιμη συνάντηση κατά την οποία έγιναν ερωτήσεις που απαντήθηκαν από τον υπουργό και τον καθηγητή Τσιόδρα. Θα παλέψουμε για το καλό του λαού. Όλοι μας θα θέλαμε να πούμε αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί, η Εκκλησία θα κάνει αυτή την προσπάθεια μέσα στις πνευματικές διαδικασίες με μόνο κίνητρο την αντιμετώπιση της πανδημίας, είπε ο κ. Ιερώνυμος.

Τσιόδρας: Υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα

Μετά τη συνάντηση που είχε μαζί με τον υπουργός Υγείας με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Ιερά Σύνοδο για το θέμα τον εμβολιασμών, ο κ. Τσιόδρας μίλησε για μεγάλη διασπορά στην κοινότητα.

Ο κ. Τσιόδρας χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική και τόνισε «είμαστε συνοδοιπόροι στην αναζήτηση της αλήθειας, σημείωσε. Ελπίζουμε με τον εμβολιασμό να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα» και παρατήρησε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter