Ιερέας στο κήρυγμα της Μ. Παρασκευής: Μας έχουν φυλακίσει για μία γρίπη – Έρχεται «η οργή του Θεού»

Ιερέας στο κήρυγμα της Μ. Παρασκευής: Μας έχουν φυλακίσει για μία γρίπη – Έρχεται «η οργή του Θεού»

Εκτός εαυτού βγήκε κατά τη διάρκεια του κηρύγματος της Μεγάλης Παρασκευής ο π. Βασίλειος Βορβουδάκης με αφορμή το κλείσιμο των εκκλησιών καθ’ όλη τη μεγάλη εβδομάδα λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού.

Στο κήρυγμά του στον ναό του Αγίου Νικολάου Πευκακίων, ο οποίος μεταδόθηκε διαδικτυακά ο ιερέας υποστήριξε ότι όλα αυτά γίνονται «για μια γρίπη», επικαλούμενος μάλιστα «τα κανάλια, τους καναλάρχες και τους δημοσιογράφους», παρά το γεγονός ότι σχεδόν το σύνολο των ΜΜΕ αλλά και του πολιτικού κόσμου της χώρας συνηγορεί στην ανάγκη της κοινωνικής απομομόνωσης λόγω του κορονοϊού.

«Αίσχος και στους αρχιερείς και στους άρχοντες του λαού», αναφωνεί με… ιερή αγανάκτηση ο π. Βασίλειος Βορβουδάκης, λέγοντας μάλιστα ότι η Ιερά Σύνοδος συνήλθε με σκοπό «να φυλακίσει» τον Ιησού.

Ο ιερέας αφήνει μάλιστα να εννοηθεί ότι οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων περί νέας έξαρσης του κορονοϊού τον ερχόμενο χειμώνα θα έχει ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των εκκλησιών και τα Χριστούγεννα.

Όλα αυτά, λίγες ώρες πριν την Ανάσταση και με τον κίνδυνο να ωθήσει τους πιστούς σε αυθόρμητες «εξορμήσεις» προς στις εκκλησίες το βράδυ του Μ. Σαββάτου…

Δείτε το κήρυγμα: 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter