Ιερουσαλήμ: «Φρένο» σε διαδήλωση ακροδεξιών

Ιερουσαλήμ: «Φρένο» σε διαδήλωση ακροδεξιών

Εμποδίστηκε η διεξαγωγή πορείας εκατοντάδων ακροδεξιών διαδηλωτών οι οποίοι στόχευαν να φτάσουν μέχρι την Πύλη της Δαμασκού, το σημείο εισόδου δηλαδή στη μουσουλμανική συνοικία στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Σε μια συνθήκη έντονων αναταραχών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων οι ακροδεξιοί διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις.

Αναγκάστηκαν να αλλάξουν πορεία προσανατολιζόμενοι σε άλλη πύλη της Παλιάς Πόλης.

Αφού συγκεντρώθηκαν σε πλατεία κοντά στο δημαρχείο της Ιερουσαλήμ, κρατώντας ισραηλινές σημαίες και αδιαφορώντας για την καταδίκη της συγκεκριμένης κινητοποίησης από πολλούς Ισραηλινούς ηγέτες, που χαρακτήριζαν την διαδήλωση ως «μορφή πρόκλησης».

Οι συμμετέχοντες περιέγραφαν την πορεία ως προσπάθεια επαναφοράς του αισθήματος ασφάλειας στην Ιερουσαλήμ. Συγκεκριμένα έκαναν λόγο για πορεία με στόχο «να επαναφέρουν το αίσθημα ασφάλειας στους δρόμους της Ιερουσαλήμ».

Ήδη από τον προηγούμενο μήνα στην περιοχή των κατεχόμενων Παλαιστινιακών εδαφών επικρατεί κλίμα αναταραχών με συγκρούσεις να λαμβάνουν χώρα μέρα μεσημέρι. Από τον Μάρτιο, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη ενώ σε μια σειρά επιθέσεων με δράστες Άραβες έχουν σκοτωθεί 14 άνθρωποι στους δρόμους του Ισραήλ.

Γεγονός που επαναφέρει τραυματικές μνήμες καθώς και τον φόβο μιας ευρύτερης σύγκρουσης.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Ναφτάλι Μπένετ, υποστήριξε ότι διέταξε την αστυνομία να εμποδίσει τον ακροδεξιό βουλευτή Ιτάμαρ Μπεν-Γκβιρ να πάει στην Πύλη της Δαμασκού.

Η Χαμάς, η ισλαμιστική οργάνωση που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, προειδοποίησε να μην πλησιάσουν οι διαδηλωτές στον ιερό χώρο των μουσουλμάνων και υπογράμμισε πως «η ηγεσία του κατακτητή» καλείται να αναλάβει την ευθύνη για το αποτύπωμα «τέτοιων επικίνδυνων και προκλητικών μέτρων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter