Ιερώνυμος: Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται κάτω από έναν εκβιασμό της Τουρκίας

Ιερώνυμος: Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται κάτω από έναν εκβιασμό της Τουρκίας

Μήνυμα στην Άγκυρα για την προσφυγική κρίση απέστειλε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά τη συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο για τις Ανατολικές Καθολικές Εκκλησίες, Καρδινάλιο Leonardo Sandri, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

«Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται κάτω από έναν εκβιασμό της Τουρκίας που όταν θέλει ανοίγει την στρόφιγγα και στέλνει τους πρόσφυγες», ανέφερε και πρόσθεσε: «ως Εκκλησία δε μπορούμε να μην βοηθήσουμε τον ανήμπορο άνθρωπο, έχουμε, όμως, την απαίτηση να μας πουν πού ακριβώς είναι τα σύνορά μας και αν είναι υποχρεωμένα όλα τα κράτη να φυλάνε τα σύνορα». 

Ακόμα, αναρωτήθηκε τον λόγο για τον οποίο οι πρόσφυγες βρίσκουν φραγμούς και δε μπορούν να φύγουν από την Ελλάδα και αν η Ευρώπη είναι αυτή που ήθελαν οι δημιουργοί της.

Σε άλλη αποστροφή του λόγου του είπε πως είναι λυπηρό η εκκλησία να χρησιμοποιείται στα χέρια των πολιτικών ως εργαλείο όταν την χρειάζονται.

Τέλος, με αφορμή τα προβλήματα της εποχής και τις δυσκολίες, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ευχήθηκε «να μας δώσει ο Θεός δύναμη και να μας βγάλει τον εγωισμό».

Από την πλευρά του ο Καρδινάλιος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για τη συνάντηση και εξέφρασε την εκτίμησή του στην παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Αναφέρθηκε στη συνεργασία για την αντιμετώπιση του προσφυγικού αλλά και στην οικονομική κρίση της χώρας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter