ΙΦΕΤ: «Καρφιά» Αυγέρη για την «εκκρεμότητα» που άφησε πίσω του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

ΙΦΕΤ: «Καρφιά» Αυγέρη για την «εκκρεμότητα» που άφησε πίσω του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Καζάνι που βράζει θυμίζει το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) τους τελευταίους μήνες τόσο μετά τα ευρήματα των εσωτερικών ελέγχων που  έχουν δει το φως της δημοσιότητας όσο και με την αντίδραση από την πλευρά μελών του ΔΣ που φαίνεται να ζητήσουν την αντικατάσταση της ελέγκτριας που πραγματοποίησε τις εκθέσεις εσωτερικού ελέγχου.

Δείτε επίσης: Καζάνι που βράζει το ΙΦΕΤ

Με ανάρτησή της στο Facebook, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, στρέφει τα «πυρά» της κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που έφυγε καθώς «άφησε πίσω του μια μεγάλη εκκρεμότητα: το σκάνδαλο του ΙΦΕΤ για το οποίο τού καταθέσαμε μηνυτήρια αναφορά».

«Όχι μόνο δεν διερευνήθηκε, αλλά η μαφία συνεχίζει ανενόχλητη το «έργο» της! Διώχνει τον ελεγκτή που εντόπισε τις παράνομες πρακτικές και δίνει με απευθείας ανάθεση 14.000 ευρώ στην εταιρία που θα το «ελέγχει»!» αναφέρει η Δώρα Αυγέρη.

Δείτε επίσης: Κομψά σκάνδαλα στο ΙΦΕΤ

«Στον απελθόντα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είχαμε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για τα όσα σκανδαλωδη συμβαίνουν επι των ημερών Μητσοτάκη στον ΙΦΕΤ, τον εποπτευόμενο από τον Ε.Ο.Φ φορέα, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με την προμήθεια φαρμάκων σε ασθενείς με σπάνιες παθήσεις. Στον φάκελο της αναφοράς επισημαίνονταν τα δεκάδες δημοσιεύματα, οι καταγγελίες του σωματείου των εργαζομένων, οι κοινοβουλευτικές μας ερωτήσεις, αλλά και το πόρισμα-καταπέλτης του εσωτερικού ελέγχου», προσθέτει.

«Αυτό αναφερόταν σε κακοδιοίκηση, διασπάθιση δημοσίου χρήματος, παράνομες εξαγωγές φαρμάκων, απευθείας αναθέσεις χωρίς τήρηση των προβλεπόμενων νόμιμων διαγωνιστικών διαδικασιών, υπερτιμολογήσεις κ.α. Ο πρώην, πλέον, εισαγγελέας του ΑΠ έχει αφήσει μια μεγάλη εκκρεμότητα στον διάδοχό του, καθώς ουδεμία εξέλιξη υπήρξε σε σχέση με την συγκεκριμένη υπόθεση. Τουναντίον, η μαφία συνεχίζει να οργιάζει ανενόχλητη και με περισσό θράσος», σημειώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Απόδειξη, η πρόσφατη απόφαση του ΔΣ του ΙΦΕΤ να…απεμπλακεί από τη βάσανο του εσωτερικού ελέγχου με την απευθείας ανάθεσή του, έναντι αμοιβής 14.000 ευρώ, σε εταιρία της αρέσκεια του! Τι πρόκειται να κάνει η νέα ηγεσία της εισαγγελίας του ΑΠ;» διερωτάται

«Ο φάκελος μπορεί να εμπλουτιστεί και με το νέο, πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που αποκάλυψε ότι διώχνουν την ελέγκτρια που έβγαλε το πόρισμα. Αλλά και το έγγραφο-φωτιά του Ε.Ο.Φ με το οποίο ο εποπτεύων φορέας του ΙΦΕΤ θεωρεί παράνομη και ζημιογόνα την απευθείας ανάθεση από το ίδιο το ΙΦΕΤ του έργου του ελέγχου έναντι αμοιβής. Επίσης ο ΕΟΦ ζητά από το ΙΦΕΤ να απόσχει από κάθε σχετική ενέργεια!» καταλήγει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter