ifo: Στα πρόθυρα κρίσης αντίστοιχης του 2008 η παγκόσμια οικονομία ελέω κορονοϊού

ifo: Στα πρόθυρα κρίσης αντίστοιχης του 2008 η παγκόσμια οικονομία ελέω κορονοϊού

Για τον κίνδυνο η γερμανική οικονομία να εισέλθει σε ύφεση προειδοποιεί ο επικεφαλής του γερμανικού οικονομικού Ινστιτούτου Ifo, Κλέμενς Φουστ, τονίζοντας ότι εξαιτίας του κορονοϊού η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα κρίσης, παρόμοιας με την κρίση του 2008.

Η επιδημία του Covid-19 θα πυροδοτήσει ύφεση στη Γερμανία, ανέφερε ο κ. Φουστ σε δηλώσεις του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο SWR. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ifo -και ενός εκ των σοφών που συμβουλεύουν τη γερμανική κυβέρνηση σε οικονομικά ζητήματα- ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα μιας οικονομικής κρίσης, παρόμοιας με την κρίση του 2008.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του Βερολίνου έχει ενεργήσει σωστά, με τα μέτρα που έχει λάβει έως τώρα, χρειάζεται όμως να γίνουν περισσότερα.

Το Βερολίνο ανακοίνωσε χθες δέσμη μέτρων 12,8 δισ. ευρώ για τη στήριξη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, καθώς τα κρούσματα του Covid-19 πολλαπλασιάζονται με ταχείς ρυθμούς.

Παράλληλα, η γερμανική κυβέρνηση απηύθυνε έκκληση να απαγορευθούν τις επόμενες εβδομάδες όλες οι συναθροίσεις χιλίων και πλέον ανθρώπων στη χώρα. 

Τα βασικά οικονομικά μέτρα αφορούν τη διευκόλυνση προς εταιρείες σε δυσκολία να θέτουν προσωρινά σε αργία τους εργαζομένους τους ή να μειώνουν τις ώρες εργασίας τους, τη χορήγηση δανείων, ενώ προβλέπει επίσης τη δαπάνη 12,8 δισ. ευρώ για επενδύσεις στις υποδομές τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Πηγή: naftemporiki.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter