«Ικανοποιημένη» δηλώνει η κυβέρνηση από το τηλεφώνημα Τραμπ προς Ερντογάν

«Ικανοποιημένη» δηλώνει η κυβέρνηση από το τηλεφώνημα Τραμπ προς Ερντογάν

Ως «θετικό» έκρινε η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το τηλεφώνημα του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ προς τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν με το οποίο του ζήτησε «να τα βρει με την Ελλάδα».

Αν και από μόνο του το τηλεφώνημα δεν δηλώνει κάτι πιο ουσιαστικό, η ελλειμματική σε εξωτερική πολιτική και πρωτοβουλίες κυβέρνηση της ΝΔ μίλησε δια του κυβερνητικού εκπροσώπου θετικά.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, το τηλεφώνημα αφήνει θετικό αποτύπωμα εκτιμώντας μάλιστα πως εξελίσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον.

Η τηλεφωνική επικοινωνία, πρόσθεσε ο κ. Στέλιος Πέτσας δίνει τον τόνο για αποφυγή προκλητικών ενεργειών και δημιουργία εντάσεων. 

Διαβάστε επίσης: Τηλεφώνημα Τραμπ σε Ερντογάν: Βρείτε τα με την Ελλάδα για την ανατολική Μεσόγειο

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Τζουντ Ντιρ, ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε μεταξύ άλλων από τον Ταγίπ Ερντογάν να «τα βρει με την Ελλάδα». Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος από τον Λευκό Οίκο, του τόνισε «την σημασία» να λυθούν οι διαφορές μεταξύ των δύο χωρών στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης: «Αιχμηρός» Αντώναρος θυμίζει (σε όσους ξέχασαν) τι έλεγε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής για το Αιγαίο και τα νησιά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter