Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
«Νίκη της κοινωνίας»

Ικανοποιημένοι οι Ισπανοί ταξιτζήδες για την απόφαση κατά της Uber

Η απόφαση που εξέδωσε σήμερα το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία επιτρέπει να υπαχθεί η Uber στο ίδιο ρυθμιστικό πλαίσιο που ισχύει για τα ταξί, είναι μια «νίκη της κοινωνίας», δήλωσε η ισπανική ένωση οδηγών ταξί που είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Η απόφαση αυτή «αποτελεί πραγματικά μια νίκη της κοινωνίας, είναι η κοινωνία που θα έχει πραγματικό όφελος», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Elite Taxi, Ιβάν Σέσμα, σε συνέντευξη Τύπου στη Βαρκελώνη.

Ωστόσο, «ο δρόμος θα είναι μακρύς προκειμένου οι επιχειρήσεις αυτές να λειτουργούν όπως ορίζει ο νόμος», συνέχισε.

Η αντιδικία ανάμεσα στην Elite Taxi και την αμερικανική εταιρία πρέπει τώρα να κριθεί από το εμποροδικείο της Βαρκελώνης, το οποίο είχε ζητήσει τη γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Σε περίπτωση που η απόφαση του ισπανικού δικαστηρίου δεν την ικανοποιήσει, η Uber θα μπορεί να ασκήσει έφεση.

Οι οδηγοί ταξί της Βαρκελώνης εκτιμούν πως οι μη επαγγελματίες οδηγοί της υπηρεσίας Uber-POP --που τους επιτρέπει να μεταφέρουν με τα αυτοκίνητά τους επιβάτες-- πρέπει να διαθέτουν, όπως εκείνοι, επαγγελματική άδεια.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με έδρα το Λουξεμβούργο αποφάνθηκε σήμερα πως η υπηρεσία μίσθωσης αυτοκινήτων με οδηγό (VTC) είναι σχετική με τον «τομέα των μεταφορών» και μπορεί να υπαχθεί, από τα κράτη-μέλη της ΕΕ, στο ίδιο ρυθμιστικό πλαίσιο που ισχύει με τα ταξί.

«Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, γιατί είναι μια απόφαση που θα αποτελέσει προηγούμενο», δήλωσε η Μόντσε Μπαλαγκέ, δικηγόρος της Elite Taxi, η οποία πρόσθεσε πως τώρα, «οι κανόνες του παιχνιδιού θα είναι οι ίδιοι για όλους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.