Ικανοποιημένοι οι Ισπανοί ταξιτζήδες για την απόφαση κατά της Uber

Ικανοποιημένοι οι Ισπανοί ταξιτζήδες για την απόφαση κατά της Uber

Η απόφαση που εξέδωσε σήμερα το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία επιτρέπει να υπαχθεί η Uber στο ίδιο ρυθμιστικό πλαίσιο που ισχύει για τα ταξί, είναι μια «νίκη της κοινωνίας», δήλωσε η ισπανική ένωση οδηγών ταξί που είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Η απόφαση αυτή «αποτελεί πραγματικά μια νίκη της κοινωνίας, είναι η κοινωνία που θα έχει πραγματικό όφελος», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Elite Taxi, Ιβάν Σέσμα, σε συνέντευξη Τύπου στη Βαρκελώνη.

Ωστόσο, «ο δρόμος θα είναι μακρύς προκειμένου οι επιχειρήσεις αυτές να λειτουργούν όπως ορίζει ο νόμος», συνέχισε.

Η αντιδικία ανάμεσα στην Elite Taxi και την αμερικανική εταιρία πρέπει τώρα να κριθεί από το εμποροδικείο της Βαρκελώνης, το οποίο είχε ζητήσει τη γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Σε περίπτωση που η απόφαση του ισπανικού δικαστηρίου δεν την ικανοποιήσει, η Uber θα μπορεί να ασκήσει έφεση.

Οι οδηγοί ταξί της Βαρκελώνης εκτιμούν πως οι μη επαγγελματίες οδηγοί της υπηρεσίας Uber-POP –που τους επιτρέπει να μεταφέρουν με τα αυτοκίνητά τους επιβάτες– πρέπει να διαθέτουν, όπως εκείνοι, επαγγελματική άδεια.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με έδρα το Λουξεμβούργο αποφάνθηκε σήμερα πως η υπηρεσία μίσθωσης αυτοκινήτων με οδηγό (VTC) είναι σχετική με τον «τομέα των μεταφορών» και μπορεί να υπαχθεί, από τα κράτη-μέλη της ΕΕ, στο ίδιο ρυθμιστικό πλαίσιο που ισχύει με τα ταξί.

«Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, γιατί είναι μια απόφαση που θα αποτελέσει προηγούμενο», δήλωσε η Μόντσε Μπαλαγκέ, δικηγόρος της Elite Taxi, η οποία πρόσθεσε πως τώρα, «οι κανόνες του παιχνιδιού θα είναι οι ίδιοι για όλους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter