Ικανοποιημένος από τις πράξεις του, δηλώνει ο μακελάρης της Στοκχόλμης

Ικανοποιημένος από τις πράξεις του, δηλώνει ο μακελάρης της Στοκχόλμης

 Ο 39χρονος Ραχμάτ Ακίλοφ ομολόγησε ότι αυτός έκανε την επίθεση με το φορτηγό 

Ο φερόμενος δράστης της επίθεσης με φορτηγό στη Στοκχόλμη, που ονομάζεται Ραχμάτ Ακίλοφ όπως έγραψε η Expressen και η εφημερίδα Aftonbladet, ένας Ουζμπέκος υποστηρικτής των τζιχαντιστών, ομολόγησε.

Ενώ παραμένει υπό κράτηση, ο 39χρονος εργάτης δήλωσε ότι οδηγούσε το φορτηγό που είχε νωρίτερα κλέψει και παρέσυρε με αυτό τουλάχιστον 20 πεζούς στον πεζόδρομο της Στοκχόλμης το απόγευμα της 7ης Απριλίου. Ο ίδιος είπε ότι είχε επιθεωρήσει πιο πριν την περιοχή. 

Σύμφωνα με την Expressen, ο ύποπτος δήλωσε στους ερευνητές ότι είναι «ικανοποιημένος με όσα έκανε» κι «ότι ολοκλήρωσε αυτό που ήθελε να ολοκληρώσει».

Μια γυναίκα και ένα 11χρονο κορίτσι από τη Σουηδία όπως επίσης ένας Βρετανός και μία Βελγίδα έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση, 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σήμερα η σουηδική αστυνομία έκανε γνωστό ότι πρόκειται για «υποστηρικτή των εξτρεμιστικών οργανώσεων, μεταξύ αυτών του Ισλαμικού Κράτους». Ωστόσο ο σουηδικός Τύπος δεν διευκρίνισε εάν ο Ουζμπέκος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης για λογαριασμό μιας τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter