Ικανοποίηση Βαρβιτσιώτη που ξεμπλοκάρουν οι ενταξιακές διαδικασίες για Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία

Ικανοποίηση Βαρβιτσιώτη που ξεμπλοκάρουν οι ενταξιακές διαδικασίες για Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία

Βαθιά ικανοποιημένος όπως φαίνεται είναι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης για την απόφαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες για το πλαίσιο διεύρυνσης. Συγκεκριμένα αποφάσισε να ξεμπλοκάρει την ενταξιακή διαδικασία των Δυτικών Βαλκανίων.

«Σήμερα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων συζητήθηκαν δύο πολύ σημαντικά, για την Ελλάδα, θέματα και έλαβαν την έγκριση του. Το πρώτο, αφορά στη διαδικασία της διεύρυνσης. Μετά την πετυχημένη σύνοδο στην Θεσσαλονίκη, σήμερα αποφασίσαμε ότι συμφωνούμε στο νέο πλαίσιο που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να ξεμπλοκάρουν επιτέλους οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις και να ξεκινήσουν μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου, με τα Δυτικά Βαλκάνια. Για εμάς το γεγονός ότι, πλέον, στη διαπραγματευτική ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων μπαίνουν πάρα πολύ ψηλά οι σχέσεις καλής γειτονίας, είναι ένα σημείο το οποίο υποστηρίζουμε θερμά» δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.

Αυτά είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης, αποφεύγοντας βέβαια να ονοματίσει τις δύο χώρες, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία γιατί ίσως θα ήταν ένα χτύπημα για τα ευαίσθητα αυτιά ορισμένων ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας. 

Και αν έχετε καμία αμφιβολία, ιδού και η ανάρτηση από την επίσημη σελίδα, που αναφέρονται οι δύο χώρες: Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία…

Αν αποφεύγει τα ονόματα, είναι λόγω αναντιστοιχίας των προεκλογικών τους λόγων της ευρωπαϊκής πορείας της γειτονικής χώρας συμπεριλαμβανομένης…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter