Ικανοποίηση και στα Δωδεκάνησα για το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά

Ικανοποίηση και στα Δωδεκάνησα για το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά

«Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου χαιρετίζει την ανακοίνωση της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου που επλήγησαν περισσότερο από τις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννης Πάππου, ο οποίος παράλληλα θέτει ζήτημα επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για όλα τα νησιά.

«Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου εμμένει πιστό στις θέσεις του για ανάγκη επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στο σύνολο των νησιών της Δωδεκανήσου» τονίζει ο κ. Πάππου τονίζοντας ότι «το θέμα των μειωμένων συντελεστών για το σύνολο των νησιών μας δεν έχει κλείσει».

«Η εξαγγελία του κυρίου Πρωθυπουργού για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, είναι μια θετική εξέλιξη» επισήμανε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης αρκεί όπως είπε, «να μη συνδεθεί με τη δημιουργία νέων δομών εγκλωβισμού παράνομων μεταναστών και προσφύγων στην Κω».

Την ικανοποίησή του για το θέμα του μειωμένου ΦΠΑ εξέφρασε με δηλώσεις του ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη σε συνδυασμό μάλιστα με την εφαρμογή του μεταφορικού ισοδύναμου που θα ισχύσει από τις επόμενες μέρες. Δικαιούμασταν αυτή την απόφαση διότι τα πέντε νησιά έχουν σηκώσει δυσανάλογα βάρη του προσφυγικού προβλήματος επισήμανε ο κ. Κόλιας. «Δεν θα πρέπει όμως να συνδυαστεί με νέες δομές στο προσφυγικό διότι το νησί της Λέρου ήδη βρίσκεται σε οριακό επίπεδο» τόνισε ο δήμαρχος.

«Η ανακοίνωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τις Βρυξέλλες, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει στην αύξηση του ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου που δέχονται προσφυγικές ρoές, δείχνει τη σοβαρή, υπεύθυνη και μεθοδευμένη πολιτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας», αναφέρει σε δηλώσεις του ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης. «Ξέραμε ότι η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές είναι άδικη. Γι’ αυτό και καταργείται» τόνισε ο κ. Γάκης.

Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη εξέφρασε και ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός επισημαίνοντας: «Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία τελικά. Οι όποιες προσπάθειες απέδωσαν έστω και με ελάχιστες ελπίδες και οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ διατηρούνται στα πέντε νησιά που δέχονται τις προσφυγικές ροές μέχρι 31/12/2018. Και βλέπουμε».

«Οι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα για τον ΦΠΑ στα νησιά, κρύβουν τις ανομολόγητες συμφωνίες που έχει συνάψει για να μεταφερθούν στην Ελλάδα παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες από άλλες χώρες» τονίζει σε δήλωση του ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Μάνος Κόνσολας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter