Ικανοποιημένος ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση του χιονιά

Ικανοποιημένος ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση του χιονιά

Την ικανοποίηση του για τα αντανακλαστικά του Πυροσβεστικού Σώματος κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που ταλαιπώρησε χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι είτε εγκλωβίστηκαν στα ΙΧ τους είτε έμειναν χωρίς ηλεκτροδότηση για δύο εικοσιτετράωρα, εξέφρασε ο Ευάγγελος Τουρνάς. «Αυτό είναι το περιεχόμενο της υποκριτικής συγγνώμης του κ. Μητσοτάκη» σχολίασε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Παρουσιάζοντας στην Ολομέλεια την τροπολογία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης για τη σύσταση σώματος «δασοκομάντος», ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- και στον πρόσφατο χιονιά.

Αρχικά, πέταξε το μπαλάκι της ευθύνης στους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, θυμίζοντας το Δελτίο Τύπου μετά τη σύσκεψη υπό τον κ. Στυλιανίδη, στο οποίο όλοι «έλεγαν ότι είναι έτοιμοι πριν από τον χιονιά». «Αποδείχτηκε στην πράξη και εκ των υστέρων ότι δεν ήτανε τόσο έτοιμοι όσο νόμιζαν» διαπίστωσε με νόημα ο κ. Τουρνάς και παραδέχτηκε πως «πράγματι δημιουργήθηκαν προβλήματα».

Αφού, λοιπόν, επέρριψε εμμέσως το σύνολο της ευθύνης στα αρμόδια αυτοδιοικητικά στελέχη, πρόσθεσε: «Θα ήθελα, όμως, να πω και για το μετά που έγινε μια τεράστια προσπάθεια για να απομακρυνθούν όλοι οι άνθρωποι. Το Πυροσβεστικό Σώμα ήταν εκεί και ήταν και σε γειτονιές και στους δρόμους και κόπηκαν πάνω από 1.000 δέντρα για να ανοίξουν οι δρόμοι».

«Αυτό είναι το περιεχόμενο της υποκριτικής συγγνώμης Μητσοτάκη»

Εν συνεχεία, τον λόγο πήρε ο Π. Σκουρλέτης εκφράζοντας την έκπληξή του για τα λεγόμενα του υφυπουργού. «Πραγματικά μένω έκπληκτος από την απάντηση του υπουργού για το τι έγινε στη θεομηνία» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπέρανε:

«Ο πρωθυπουργός αισθάνθηκε την ανάγκη να πει συγγνώμη. Αυτό ήταν το περιεχόμενο της συγγνώμης του πρωθυπουργού, ότι όλα ήταν έτοιμα. Αυτό είναι το περιεχόμενο της υποκριτικής συγγνώμης του κύριου Μητσοτάκη. Αποδείχτηκε ότι το επιτελικό κράτος ήτανε μια φούσκα που έσκασε».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter