Ιλαρά: Δύο παιδιά με επιπλοκές στην εντατική

Ιλαρά: Δύο παιδιά με επιπλοκές στην εντατική

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και σε σοβαρή κατάσταση λόγω των επιπλοκών από την ιλαρά νοσηλεύονται δύο παιδιά. Το ένα παρουσίασε εγκεφαλίτιδα και το άλλο μια σπάνια επιπλοκή.

 Τα δύο παιδιά νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μεγάλου νοσοκομείου της Αθήνας, εξαιτίας επιπλοκών από την ιλαρά, ενώ και ένα τρίτο παιδί νοσηλεύτηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη ΜΕΘ του ίδιου νοσοκομείου, με εγκεφαλίτιδα, λόγω ιλαράς, που ευτυχώς αντιμετωπίστηκε με επιτυχία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρώτο παιδί που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ έχει εκδηλώσει εγκεφαλίτιδα, που αποτελεί μία από τις πιο σοβαρές επιπλοκές της ιλαράς. Το δεύτερο παιδί βρίσκεται στη ΜΕΘ με μία σπανιότερη επιπλοκή, η οποία εκδηλώνεται λίγα χρόνια μετά την προσβολή του ατόμου από τη νόσο και οφείλεται σε βλάβη των εγκεφαλικών κυττάρων από τον ιό της ιλαράς.

Στην Κρήτη, ενώ έχουν εμφανιστεί κρούσματα ιλαράς σε παιδιά, κανένα περιστατικό δεν έχει εμφανίσει επιπλοκές ενώ από το Νοσοκομείο Χανίων, τις προηγούμενες ημέρες, εστάλησαν δείγματα αίματος για εξέταση και διαπιστώθηκε ότι ήταν αρνητικό ως προς τον ιό της ιλαράς.

Χθες το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε ανακοινώσει 39 νέα κρούσματα ιλαράς την τελευταία εβδομάδα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 196.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter