Ίλιον: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για το θάνατο του 2,5 ετών παιδιού

Ίλιον: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για το θάνατο του 2,5 ετών παιδιού

Από ασφυξία πέθανε το 2,5 ετών αγοράκι που παγιδεύτηκε σε αποθηκευτικό χώρο κρεβατιού και βρήκε τραγικό θάνατο στο Ίλιον.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ant1news.gr, το 2,5 ετών αγοράκι βρέθηκε σε περιβάλλον που δεν μπορούσε να πάρει ανάσα, λόγω του ότι δεν υπήρχε οξυγόνο.

Εκτιμάται, μάλιστα, πως κάποιες μικροεκδορές που υπήρχαν στο μέτωπο του παιδιού οφείλονται στις αρχικές προσπάθειές του να απεγκλωβιστεί.

«Δεν έρχεται το παιδάκι μου πίσω»

Συντετριμμένη είναι η μητέρα του παιδιού η οποία μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε:

«Κάναμε δουλειές εχθές από το πρωί. Είναι ένα κρεβάτι που έχει αποθηκευτικό χώρο, είχαμε βγάλει το χειμωνιάτικα, βάλαμε μέσα τα καλοκαιρινά μας και ο μικρούλης πήγαινε και μου κρυβόταν και παίζαμε».

«Το βράδυ άφησα λίγο ανοιχτά εκεί το κρεβατάκι για να πάρει αέρα και ήταν λίγος ο χώρος, ίσα δηλαδή που χώρεσε και πέρασε μέσα. Πήγαμε και κοιμηθήκαμε, ξαπλώσαμε κατά τις 7:30 το απόγευμα γιατί είναι μωρό, κοιμάται νωρίς, με πήρε και εμένα ο ύπνος μαζί του γιατί ξυπνάω από τις 4 το πρωί λόγω του μωρού για να το ταΐσω… Ξάπλωσα και εγώ δίπλα του, ξαπλώσαμε και κοιμηθήκαμε με το μωράκι μου, το πήρα αγκαλίτσα, κοιμηθήκαμε και κάποια στιγμή ξύπνησε και πήγε εκεί πέρα από κάτω για να παίξει, τράβηξε τον ιμάντα και τον πλάκωσε το στρώμα», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Δεν το πρόλαβα. Στις 5 το είδα το παιδί. Ατύχημα ήταν. Δεν έρχεται το παιδάκι μου πίσω».

 «Ουρλιάζαμε, του δώσαμε το φιλί της ζωής»

Ο πατέρας του άτυχου παιδιού, μιλώντας σε δημοσιογράφους, περιέγραψε και εκείνος με τη σειρά του τις τραγικές στιγμές όταν εντόπισαν το παιδάκι χωρίς τις αισθήσεις του.

Το πρωί της Κυριακής και ενώ γίνονταν δουλειές στο σπίτι, το αγοράκι ανακάλυψε τον αποθηκευτικό χώρο που υπήρχε στην κρεβατοκάμαρα. «Επαιζε μέσα, έξω, έπαιζε κρυφτούλι με το μωράκι, με τη μαμά του. Το παιδί ανακάλυψε μια νέα κρυψώνα; Ένα νέο είδος παιχνιδιού; Κάτι που μόνο αυτό το μυαλουδάκι του ήξερε», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις 05:00 τα ξημερώματα, η μητέρα του παιδιού σηκώθηκε από τον καναπέ οπού κοιμόταν με τον ίδιο προκειμένου να ταΐσει το μικρότερο παιδί της οικογένειας. Εκείνη τη στιγμή δεν είδε το 2,5χρονο γιο της, ωστόσο δεν τον αναζήτησε, γιατί σύμφωνα με τον πατέρα, συνήθιζε να φεύγει από το σημείο όπου κοιμόταν.

Στιγμές αργότερα, αφού έδωσε το γάλα στο μικρότερο παιδί της, άρχισε να αναζητά το άτυχο αγοράκι. Οι πόρτες από το μπάνιο και την κρεβατοκάμαρα ήταν κλειστές και τότε ξύπνησε τον άνδρα της προκειμένου να σηκώσει το στρώμα για να δουν εάν το παιδί βρισκόταν εντός του αποθηκευτικού χώρου.

«Κάνω έτσι και βλέπω το παιδί νεκρό από κάτω. Του κάναμε μαλάξεις, του δώσαμε το φιλί της ζωής», είπε στους δημοσιογράφους ο πατέρας του παιδιού τονίζοντας ότι άκουγε κάποιους θορύβους («άκουγα τα σαλάκια του»), αλλά όχι την καρδιά του παιδιού να χτυπάει. Η μητέρα έπαθε νευρικό κλονισμό βλέποντας το παιδί νεκρό. «Ουρλιάζαμε στη γειτονιά, περισσότερο η μητέρα του», σημείωσε.

«Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα γρήγορα. Το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό ήταν η κλινική “Ταξιάρχης” που είναι κοντά, στη Θηβών. Δεν έχασα χρόνο για να πάω στο Παίδων».

Από το Τμήμα Ασφάλειας Ιλίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος των γονέων με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα, η οποία και του εστάλη προκειμένου να αποφασίσει για την πορεία της υπόθεσης. Επίσης, με εντολή εισαγγελέα διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter