Imagine Dragons: Δράκοι και… τέρατα ανευθυνότητας

Imagine Dragons: Δράκοι και… τέρατα ανευθυνότητας

Όταν τον περασμένο Δεκέμβριο ανακοινώθηκε ότι οι Imagine Dragons θα έρχονταν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της «Mercury World Tour» το τελευταίο που θα περίμενε κανείς ήταν ότι μια από τις συναυλίες της χρονιάς θα γινόταν talk of the town για τους λάθος λόγους.

Δύο μέρες πριν από τη συναυλία η ματαίωση ή αναβολή που περιμέναμε δεν ερχόταν, ίσως επειδή η πρόβλεψη που έκανε λόγο για σφοδρή καταιγίδα στην Αθήνα την ημέρα και δη την ώρα της συναυλίας δεν αποτελεί αιτία μη διεξαγωγής της για τους διοργανωτές. Όπως άλλωστε τόνισαν και οι ίδιοι στην ανακοίνωση με την οποία εξηγούσαν τους λόγους για τους οποίους η συναυλία έγινε κανονικά «αντιλαμβανόμαστε την αναστάτωση που προκλήθηκε λόγω της βροχόπτωσης, η οποία δεν είναι μια συνηθισμένη συνθήκη για την πραγματοποίηση συναυλιών στην Ελλάδα, όπως είναι στο εξωτερικό». Ναι, ισχύει, άλλωστε και εδώ έχουμε παρακολουθήσει συναυλίες υπό βροχή, ακόμα και καταρρακτώδη. Δεν είναι εκεί όμως το θέμα…

Όσο και αν προσπαθούμε να μπούμε στη θέση του διοργανωτή που θέλει να εξαντλήσει μέχρι και τα τελευταία περιθώρια να γίνει μια συναυλία που προφανώς έχει κοστίσει πολύ, άλλο τόσο προσπαθούμε να μπούμε στη θέση όλων εκείνων που επέτρεψαν να γίνει αυτή η συναυλία σε μια πόλη που από το πρωί και κάθε μισή ώρα ηχεί το 112. Προφανώς οι φορείς αυτοί, με τους οποίους η διοργανώτρια High Priority Promotions συσκέφτηκε και (συν)αποφάσισε, έκριναν ότι χιλιάδες άνθρωποι μπορούν να έρθουν και να φύγουν χωρίς πρόβλημα από το ΟΑΚΑ την ώρα που η πολιτεία ζητά με βροχή προειδοποιητικών μηνυμάτων από τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες… Δηλαδή η Αστυνομία, η διοίκηση του ΟΑΚΑ, οι διοργανωτές, το management των Imagine Dragons και όσοι άλλοι κάθισαν στο ίδιο τραπέζι, συμπεριέλαβαν στις «απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις» εκείνες που γίνονται με σκοπό την παρακολούθηση μιας συναυλίας, σε μια πόλη με δρόμους που έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και με τις εικόνες των ανθρώπων που παρασύρονται από ορμητικά νερά να προκαλούν σοκ.

Ναι, οι διοργανωτές φρόντισαν, όπως ισχυρίστηκαν στην ανακοίνωσή τους, για την ασφάλεια των θεατών αφού «το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο διαθέτει επαρκή αντικεραυνική προστασία που καλύπτει ολόκληρη την έκτασή του που εξασφάλιζε την ασφάλεια των παρευρισκομένων στον συναυλιακό χώρο» και «οι εγκαταστάσεις του συναυλιακού χώρου πληρούν όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και τη σχετική νομοθεσία, ώστε να μπορούν να λειτουργούν υπό βροχή». Και υπό πυκνό σκοτάδι θα συμπληρώσουμε εμείς αφού οι θεατές κατά την αποχώρησή τους περίμεναν να αστράψει ώστε μπορούν να αποφύγουν τις λίμνες με τα νερά φεύγοντας από το ΟΑΚΑ.

Εκ του αποτελέσματος οι διοργανωτές δικαιώθηκαν για την απόφασή τους να διεξαχθεί κανονικά η συναυλία αφού «το ιατρικό προσωπικό και οι διασώστες της διοργάνωσης δεν ανέφεραν κάποιο σοβαρό περιστατικό». Μόνο που υπό κανονικές συνθήκες η επιτυχία μιας συναυλίας και, κατ’ επέκταση, μιας διοργάνωσης κρίνεται πρωτίστως από το κοινό. Εκείνο που υπό κανονικές συνθήκες κατακλύζει τα social media με φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν πόσο καλά πέρασε παρακολουθώντας το αγαπημένο του συγκρότημα. Και από τον Τύπο που την επόμενη μέρα γράφει τις εντυπώσεις του. Μόνο που σήμερα οι φωτογραφίες και τα βίντεο στα social media αφορούν πρωτίστως των ταλαιπωρία που υπέστησαν όσοι -και δεν ήταν λίγοι- αψήφησαν τις δύσκολες συνθήκες και ανηφόρισαν στο ΟΑΚΑ μόνο και μόνο για να μην χάσουν τα λεφτά τους και η ιστορική συναυλία των Imagine Dragons μνημονεύεται ήδη ως μια συναυλία που δεν έπρεπε να γίνει ποτέ.

ΥΓ. Για κάθε οικογένεια που βρέθηκε στη συναυλία έχοντας πληρώσει ένα σεβαστό ποσό για 3-4 εισιτήρια υπάρχει και μία που επέλεξε να μην ταλαιπωρηθεί και να μείνει σπίτι. Για κάθε πούλμαν που ήρθε στην Αθήνα από την επαρχία επειδή το ταξιδιωτικό γραφείο δεν ήθελε να χάσει τα δικά του λεφτά υπάρχει και ένα που απλά ήταν αδύνατον να έρθει. Αλλά αυτά είναι… ψιλά γράμματα για όσους έδωσαν το πράσινο φως να γίνει κανονικά η συναυλία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter