IMDb: Αυτή είναι η καλύτερη ταινία της δεκαετίας – Άφησε πίσω της Joker και Avengers

IMDb: Αυτή είναι η καλύτερη ταινία της δεκαετίας – Άφησε πίσω της Joker και Avengers

Το IMDb δημοσίευσε τη λίστα των δέκα ταινιών που έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία εντός της δεκαετίας του ’10, με την κορυφή να μην ανήκει σε δημιούργημα της Marvel, αλλά στον Κρίστοφερ Νόλαν.

Απομένουν λίγες ημέρες για το κλείσιμο της δεκαετίας του ’10 και ήδη έχουν βγει στη δημοσιότητα αρκετές λίστες σχετικά με τις καλύτερες δημιουργίες της εν λόγω περιόδου. Με τη σειρά του, το IMDb.com ανάρτησε τη δεκάδα με τις ταινίες που βγήκαν στις αίθουσες στην τρέχουσα δεκαετία και έλαβαν την υψηλότερη βαθμολογία.

Πριν βιαστείτε να δώσετε μία απάντηση η οποία -πιθανώς- να περιλαμβάνει κάτι από Avengers ή από Joker, το IMDb έρχεται να… βάλει τα πράγματα στη θέση τους, αναδεικνύοντας το «Inception» του Κρίστοφερ Νόλαν (2010) στην κορυφή της λίστας με τις δέκα καλύτερες ταινίες των 10’s. 

Στη λίστα των 250 καλύτερων ταινιών ever, το Inception έφτασε μία «ανάσα» από την πρώτη δεκάδα, παλεύοντας σθεναρά με κλασικούς τίτλους περασμένων δεκαετιών. Στη δεύτερη θέση (και στη 19η της 250άδας) βρίσκεται το Joker, αλλά ο Κρίστοφερ Νόλαν είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της λίστας, καθώς στη δεκάδα της δεκαετίας έχει άλλες δύο δημιουργίες του, το Interstellar και το The Dark Knight Rises.

Πίσω από τον Νόλαν βρίσκεται ο Σκορσέζε, ο οποίος μπήκε τρεις φορές στη λίστα με το Shutter Island, τον Λύκο της Wall Street και το πρόσφατο The Irishman, ενώ ο Κουέντιν Ταραντίνο κρατάει τον επικό Django (2012), καθώς οι άλλες δύο ταινίες που γύρισε στη δεκαετία που φεύγει δεν κατάφεραν να πάρουν τη βαθμολογία που χρειάζεται για να μπουν στη δεκάδα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter