Ινδία: 3.460 θάνατοι και 165.000 νέα κρούσματα

Ινδία: 3.460 θάνατοι και 165.000 νέα κρούσματα

Η Ινδία ανακοίνωσε σήμερα τη μικρότερη ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού εδώ και 46 ημέρες, με 165.553 περιστατικά να καταγράφονται τις προηγούμενες 24 ώρες, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 3.460.

Ο αριθμός των μολύνσεων στη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας έχει φθάσει τις 27,9 εκατ., ενώ ο αριθμός των νεκρών είναι πλέον 325.972, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση, το lockdown που έχει επιβληθεί λόγω της Covid-19 στην πρωτεύουσα της Ινδίας παρατάθηκε για μια ακόμα εβδομάδα, ως την 7η Ιουνίου. Ωστόσο, οι περιορισμοί χαλάρωσαν για δύο κλάδους: τις μεταποιητικές και τις κατασκευαστικές επιχειρήσεις.

«Το lockdown, που επρόκειτο να λήξει τη Δευτέρα, θα ισχύει έως τις 7 Ιουνίου», δήλωσε αξιωματούχος. «Οι επιχειρήσεις που ανοίγουν και πάλι θα πρέπει να ακολουθούν αυστηρά τα προληπτικά μέτρα για την COVID-19 και να κατανέμουν (το προσωπικό σε) βάρδιες. Οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους χώρους θα υπόκεινται σε τυχαίους δειγματοληπτικούς ελέγχους για την COVID-19 από τις αρχές».

Την Παρασκευή ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης στο Δελχί Άρβιντ Κετζριουάλ είπε ότι η ινδική πρωτεύουσα έθεσε υπό έλεγχο το δεύτερο κύμα της COVID-19 και η πόλη θα ξεκινήσει τώρα τη διαδικασία σταδιακής άρσης του lockdown από την επόμενη εβδομάδα. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι η μάχη απέναντι στην πανδημία δεν έχει τελειώσει.

«Η κατάσταση με την COVID-19 στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας Δελχί αξιολογήθηκε και πάλι και διαπιστώθηκε ότι, αν και ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 και ο δείκτης θετικότητας μειώνονται, η κατάσταση συνεχίζει να είναι επισφαλής. Κατά συνέπεια, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού και να σπάσει ο κύκλος μετάδοσης, η απαγόρευση κυκλοφορίας χρειάζεται να παραταθεί για μία ακόμα εβδομάδα στην περιοχή (εκτός από τις απαραίτητες δραστηριότητες/υπηρεσίες), επιτρέποντας την επαναλειτουργία ορισμένων απαγορευμένων δραστηριοτήτων σταδιακά σε περιοχές εκτός των ζωνών απομόνωσης για τη γενικότερη ευημερία των πολιτών στο Δελχί», ανέφερε διαταγή του Κετζριουάλ, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η τοπική κυβέρνηση θα αποφασίζει κάθε εβδομάδα, με βάση τις συστάσεις των ειδικών και λαμβάνοντας υπόψη την κοινή γνώμη, εάν θα συνεχίσει το lockdown ή θα προχωρά σε χαλάρωση μέτρων. «Σε κανέναν δεν αρέσει το lockdown. Δεν είμαστε υπέρ του lockdown. Αλλά εάν τα κρούσματα αρχίσουν και πάλι να αυξάνονται, τότε η διαδικασία άρσης των περιορισμών θα πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο Κετζριουάλ.

Η περιοχή της ινδικής πρωτεύουσας τέθηκε σε ολικό lockdown το βράδυ της 19ης Απριλίου, το οποίο έκτοτε παρατείνεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter