Ινδία – απόγνωση: 15χρονη μετέφερε τον άρρωστο πατέρα της με ποδήλατο για 1.200 χιλιόμετρα (video)

Ινδία – απόγνωση: 15χρονη μετέφερε τον άρρωστο πατέρα της με ποδήλατο για 1.200 χιλιόμετρα (video)

Τα εγκώμια της Ιβάνκα Τραμπ για μια έφηβη που κάλυψε με ποδήλατο εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα ώστε να επιστρέψει στο σπίτι της, προκάλεσαν επικριτικά σχόλια εκ μέρους πολλών Ινδών, οι οποίοι έκαναν λόγο για αναισθησία της κόρης του Αμερικανού προέδρου απέναντι στον γολγοθά που περνούν οι πάμφτωχοι μετανάστες εργάτες εν μέσω της καραντίνας.

Η νεαρή κοπέλα μετέφερε τον πατέρα της στο πίσω μέρος του ποδηλάτου για περίπου μία εβδομάδα και κάλυψε απόσταση 1.200 χιλιομέτρων, όπως δήλωσαν και οι δύο σήμερα. Ήταν μία από τις πολλές οικογένειες μεταναστών που έμειναν χωρίς δουλειά και αποφάσισαν να επιστρέψουν στα χωριά τους, σε άλλες περιοχές της Ινδίας, επειδή λόγω της καραντίνας εξάντλησαν όλες τις οικονομίες τους.

«Η 15χρονη Τζιότι Κουμάρι μετέφερε τον τραυματισμένο πατέρα της στο χωριό της στο πίσω μέρος του ποδηλάτου της, καλύπτοντας πάνω από 1.200 χιλιόμετρα σε 7 ημέρες. Αυτό το πανέμορφο επίτευγμα αντοχής και αγάπης σαγήνευσε τη φαντασία του ινδικού λαού και της ποδηλατικής ομοσπονδίας», έγραψε στο Twitter η σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Η ποδηλατική ομοσπονδία της Ινδίας, εντυπωσιασμένη από την αντοχή της Τζιότι, την κάλεσε να περάσει από δοκιμαστικά και να ασχοληθεί με την ποδηλασία, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όμως πολιτικοί της αντιπολίτευσης και κάποιοι σχολιαστές επισήμαναν ότι το ταξίδι απόγνωσης της 15χρονης, επειδή σταμάτησαν τα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς λόγω των μέτρων για την πανδημία, δεν αποτελεί αιτία για πανηγυρισμούς. «Εξυμνούνται η φτώχια και η απελπισία της, λες και η Τζιότι έκανε ποδήλατο για 1.200 χιλιόμετρα επειδή της άρεσε. Η κυβέρνηση την εγκατέλειψε, αυτό δεν μπορούμε να το διαλαλούμε ως επίτευγμα», έγραψε στο Twitter ο Ομάρ Αμπντουλάχ, πρώην πρώτος υπουργός του Τζάμου και Κασμίρ, απαντώντας στο μήνυμα της Ιβάνκα Τραμπ.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η καραντίνα στην Ινδία βοήθησε να περιοριστεί η εξάπλωση της ασθένειας Covid-19, όμως έφερε στα όρια της ένδειας εκατομμύρια ανθρώπους που εξαρτώνται από το μεροκάματο για να επιβιώσουν. Έπειτα από αρκετές εβδομάδες επικρίσεων, η κυβέρνηση έθεσε ξανά στην κυκλοφορία τρένα και λεωφορεία για να βοηθήσει τους μετανάστες να επιστρέψουν στα χωριά τους.

«Εδώ δεν έχουμε κάποιο επίτευγμα υπεροχής. Είναι ένας άθλος που πυροδοτήθηκε από την απελπισία, η οποία προκλήθηκε από την αναίσθητη στάση της κυβέρνησης», σχολίασε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Κάρτι Τσινταμπάραμ, αναφερόμενος στο ταξίδι της έφηβης.

Ο πατέρας της Τζιότι, ο οποίος οδηγούσε ρίκσο στη βόρεια Ινδία, είπε ότι δεν μπορούσε να ποδηλατήσει επειδή πριν από μερικούς μήνες έπαθε ένα ατύχημα. Καθώς τους τελείωναν τα τρόφιμα και τα μετρητά, η κόρη του αποφάσισε ότι θα ποδηλατήσει εκείνη και για τους δυο, για να γυρίσουν στο χωριό, στο κρατίδιο Μπιχάρ της ανατολικής Ινδίας.

«Αρχικά, είχα ενδοιασμούς επειδή είναι μόνο 15 χρονών, όμως έκανα λάθος. Μου ζήτησε να καθίσω στο ποδήλατο και να μην δίνω σημασία στο τι θα έλεγε ο κόσμος», είπε ο Μόχαν Πασουάν, μιλώντας τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters.

Πατέρας και κόρη επιβίωσαν τρώγοντας μπισκότα και ό,τι φαγητό τους έδινε ο κόσμος στις στάσεις που έκαναν. Η Τζιότι είπε ότι είναι χαρούμενη που μετέφερε τον πατέρα της στο σπίτι με ασφάλεια. Απέφυγε να σχολιάσει όμως την αντιπαράθεση που προκάλεσε η ανάρτηση της Ιβάνκα Τραμπ, λέγοντας απλά ότι «την χαροποιεί πολύ η εκτίμηση που λαμβάνει απ’ όλες τις πλευρές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter