Ινδία: Βάζουν… καθρέφτες για να «φρενάρουν» τη δημόσια ούρηση (Video – Photos)

Ινδία: Βάζουν… καθρέφτες για να «φρενάρουν» τη δημόσια ούρηση (Video – Photos)

Νέα καμπάνια προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της δημόσιας ούρησης στους δρόμους της Ινδίας εγκαινιάζουν οι αρχές στην πόλη Μπανγκαλόρ.

Το νέο μέτρο έχει… αποτρεπτικό χαρακτήρα και έχει στόχο να συνετίσει τους ανυπόμονους Ινδούς και να μην ανακουφίσουν την ουροδόχο κύστη τους σε κοινή θέα. Τι έκαναν; 

Τοποθέτησαν ένα είδος καθρέφτη σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης τα οποία οι λάτρεις του… σπορ προτιμούν κατά κόρον. Αυτοί οι καθρέφτες έχουν τοποθετηθεί σε πέντε τοποθεσίες εντός της πόλης…

Οι αρχές της Μπανγκαλόρ προχώρησαν στην εφαρμογή του… εναλλακτικού μέσου μετά από αναρίθμητα πρόστιμα που είχαν επιβάλει στους παραβάτες.

Πώς έφτασαν σε αυτά τα πέντε σημεία; «Βρήκαμε πως παρά το γεγονός ότι καθαρίζαμε τα συγκεκριμένα σημεία, οι πολίτες συνέχιζαν να ουρούν», αναφέρει ο επίτροπος Anil Kumar, μιλώντας στο ΑΝΙ. «Είχαμε τη ιδέα να τοποθετήσουμε τους καθρέφτες για να τους αποτρέψουμε από το να χρησιμοποιούν αυτά τα μέρη ως ουρητήρια».

Στην Ινδία, δεν είναι ασυνήθιστη η δημόσια ούρηση σε διάφορα σημεία των πόλεων ενώ στο παρελθόν έχουν καταβληθεί πολλές προσπάθειες για να λυθεί το ζήτημα από ακτιβιστές και οργανισμούς.

Σε κάποιες περιπτώσεις, λιγότερο δημοκρατικές… καμπάνιες έφταναν ακόμα και στην διαπόμπευση των παραβατών, χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα, ωστόσο.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση δαπανά τεράστια ποσά κάθε χρόνο για τον καθαρισμό και τη διατήρηση της υγιεινής στους δημόσιους χώρους, χωρίς μεγάλη επιτυχία.

Πηγή: India.com

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter