Ινδία: Διαδηλώσεις για τον φερόμενο βιασμό και τη δολοφονία εννιάχρονου κοριτσιού από τέσσερις άνδρες

Ινδία: Διαδηλώσεις για τον φερόμενο βιασμό και τη δολοφονία εννιάχρονου κοριτσιού από τέσσερις άνδρες

Ο θυμός έβγαλε δεκάδες πολίτες της Ινδίας στους δρόμους την Τετάρτη, μετά τη σύλληψη τεσσάρων ανδρών για τον φερόμενο βιασμό και τη δολοφονία ενός εννιάχρονου κοριτσιού, ο θάνατος του οποίου έφερε στο επίκεντρο τόσο την ανεξέλεγκτη σεξουαλική βία όσο και τις προκαταλήψεις απέναντι στις χαμηλές κάστες στη χώρα.

Το κορίτσι, το οποίο δεν κατονομάστηκε από τις αρχές και ανήκε στην κοινότητα Νταλίτ , μια από τις πιο καταπιεσμένες κάστες του Ινδουισμού, βρέθηκε νεκρό κοντά σε κρεματόριο του Δελχί το βράδυ της Κυριακής. Ολόκληρο το σώμα της είχε αποτεφρωθεί από τους φερόμενους δράστες εκτός από τους αστραγάλους και τα πόδια της. Τέσσερις άνδρες, συμπεριλαμβανομένου του ιερέα του αποτεφρωτηρίου, συνελήφθησαν νωρίς τη Δευτέρα ως ύποπτοι για ομαδικό βιασμό, φόνο και καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων.

Οι διαδηλώσεις συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί από τότε που κυκλοφόρησαν τα νέα για τον θάνατο του παιδιού. Εκατοντάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών, ακτιβιστών και παρατηρητών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συγκεντρώθηκαν σε μια επίδειξη αγανάκτησης ενάντια στο περιστατικό.

Παρόλο που απαγορεύεται από το Σύνταγμα, η προκατάληψη της κάστας επικρατεί στην πλειοψηφία της Ινδίας και η βία που διαιωνίζεται εναντίον αυτών που βρίσκονται στο κάτω μέρος αυτής της κληρονομικής κοινωνικής ιεραρχίας, έχει προκαλέσει για άλλη μια φορά την οργή.

Υπάρχουν 200 εκατομμύρια Νταλίτ στην Ινδία, σε πληθυσμό 1,3 δισεκατομμυρίων, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη απογραφή της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με μια έκθεση του 2018 από το Εθνικό Γραφείο Αρχείων Εγκλημάτων 42.793 περιπτώσεις εγκλημάτων κατά Νταλίτ έλαβαν χώρα εκείνη τη χρονιά – με άλλα λόγια, ένας Νταλίτ ήταν στόχος εγκλήματος κάθε 15 λεπτά στην Ινδία κατά μέσο όρο. Αλλά οι ακτιβιστές πιστεύουν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ υψηλότερος, καθώς πολλές επιθέσεις δεν καταγράφονται από φόβο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter