Ινδία: Διαμαρτυρίες γιατρών όταν γκουρού πρότεινε γιόγκα κατά του κορονοϊού!

Ινδία: Διαμαρτυρίες γιατρών όταν γκουρού πρότεινε γιόγκα κατά του κορονοϊού!

Χιλιάδες γιατροί φόρεσαν σήμερα μαύρα περιβραχιόνια στην Ινδία, για να ζητήσουν τη σύλληψη ενός δημοφιλούς γκουρού, που ισχυρίζεται ότι η γιόγκα μπορεί να αποτρέψει την Covid-19 και ότι η συμβατική ιατρική σκότωσε χιλιάδες ασθενείς με νέο κορονοϊό.

Ο Μπάμπα Ραμντέβ, ιδρυτής μιας αυτοκρατορίας προϊόντων παραδοσιακής ιατρικής, υποστήριξε τον περασμένο μήνα ότι η πανδημία έδειξε ότι τα σύγχρονα φάρμακα ήταν μια «ανόητη και αποτυχημένη επιστήμη» και ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι «πέθαναν εξαιτίας της αλλοπαθητικής ιατρικής» (συμβατικής).

Σήμερα, «Μαύρη ημέρα» διαμαρτυρίας, σε φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονταν γιατροί να κρατούν πλακάτ με τα οποία ζητούσαν τη σύλληψη του «Ραμντέβ του τσαρλατάνου» ή να φορούν στολές προστασίας όπου αναγραφόταν το σύνθημα #Συλλάβετε τον Ραμντέβ.

Ο Ραμντέβ, ένας υποστηρικτής του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, απέσυρε τις δηλώσεις του έπειτα από τηλεφώνημα που του έκανε ο υπουργός Υγείας της χώρας. Όμως, δημιούργησε ένα νέο σκάνδαλο δηλώνοντας πως δεν έχει ανάγκη το εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού, καθώς προστατεύεται από τη γιόγκα και την παραδοσιακή ιατρική (αγιουρβέντα).

Η εταιρεία του, Patanjali Ayurved, η αξία της οποίας υπολογίζεται σε εκατομμύρια δολάρια, πουλά κάθε είδους εμπορεύματα, από οδοντόκρεμες έως τζιν, στα καταστήματά που έχει σε ολόκληρη τη χώρα.

Πριν από κάποιες εβδομάδες, σε μια εκδήλωση όπου ήταν παρών και ο υπουργός Υγείας, ο Ραμντέβ, ο οποίος είναι, επίσης, ιδιοκτήτης ενός τηλεοπτικού δικτύου, παρουσίασε μια θεραπεία, την οποία ονόμασε Coronil, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, γιατρεύει την Covid-19.

Η εταιρεία του, η 13η εταιρεία την οποία οι Ινδοί δηλώνουν πως εμπιστεύονται, σύμφωνα με μια κατάταξη τον περασμένο χρόνο, είχε στο παρελθόν διαβεβαιώσει πως διαθέτει θεραπείες για τον καρκίνο. Ο Ραμντέβ είχε επίσης πει ότι μπορούσε να «θεραπεύσει» την ομοφυλοφιλία και το AIDS.

H πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 330.000 ανθρώπους στην Ινδία, εκ των οποίων περισσότεροι από 1.200 γιατροί, σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο της Ινδίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter