Ινδία: Δύο ουρανοξύστες κατεδαφίστηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη (Photos)

Ινδία: Δύο ουρανοξύστες κατεδαφίστηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη  (Photos)
Explosives are detonated to demolish twin high-rise apartment towers in Noida, outskirts of New Delhi, India, Sunday, Aug. 28, 2022. The demolition was done after the country's top court declared them illegal for violating building norms. The 32-story and 29-story towers, constructed by a private builder were yet to be occupied and became India's tallest structures to be razed to the ground. (AP Photo/Altaf Qadri)

Δεκάωρη εντολή απομάκρυνσης από τα διαμερίσματά τους έλαβαν χιλιάδες άνθρωποι. Πρόκειται για άτομα των οποίων ο χώρος κατοικίας βρίσκεται στα προάστια του Νέου Δελχί, κοντά σε δύο ουρανοξύστες, οι οποίοι αναμένεται να κατεδαφιστούν με ελεγχόμενη έκρηξη, καθώς η κατασκευή τους κρίθηκε παράνομη.

Η επιχείρηση κατεδάφισης των δύο μεγάλων κτιρίων ύψους 103 μέτρων πρόκειται να είναι αναμενόμενης διάρκειας 9 ως 15 δευτερολέπτων. Στα δύο κτήρια βρίσκονται 850 ακατοίκητα διαμερίσματα. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και σωστικά συνεργεία έχουν αναπτυχθεί για λόγους προστασίας των πολιτών

Οι αρχές έχουν επίσης εκτρέψει την κυκλοφορία των οχημάτων γύρω από τους ουρανοξύστες Apex και Ceyane, οι οποίοι βρίσκονται σε πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο που ενώνει το πολυπληθέστερο κρατίδιο της Ινδίας, το Ουτάρ Πραντές, με την πρωτεύουσα.

Ορισμένα κοντινά κτίρια έχουν καλυφθεί με λευκά πλαστικά φύλα για να προστατευθούν από τα συντρίμμια που θα εκτοξευτούν λόγω της έκρηξης, ενώ ορισμένοι κάτοικοι δηλώνουν ότι φοβούνται την πρόκληση ζημιών στις ιδιοκτησίες τους από το ωστικό κύμα των εκρήξεων.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έδωσε πέρυσι εντολή να γκρεμιστούν οι δύο ουρανοξύστες που βρίσκονται στην περιοχή Νόιντα έπειτα από μακρά δικαστική μάχη, αποφαινόμενο ότι παραβιάζουν πολλούς κανόνες δόμησης και πυρασφάλειας.

Περισσότερα από 3.700 κιλά εκρηκτικών χρησιμοποιήθηκαν για να γκρεμιστούν τα δύο συγκροτήματα κατοικιών, δήλωσαν αξιωματούχοι σε τοπικά ειδησεογραφικά δίκτυα. Τα δύο κτίρια αναμένεται να καταρρεύσουν μετά την πυροδότηση των εκρηκτικών υλών, που έχουν τοποθετηθεί σε στρατηγικά σημεία για να διασφαλιστεί η πρόκληση της ελάχιστης δυνατής ζημιάς στην κατοικημένη περιοχή στην οποία βρίσκονται.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter