Ινδία: Επίσκεψη φον ντερ Λάιεν για συνομιλίες με επίκεντρο την Ουκρανία, το εμπόριο και το κλίμα

Ινδία: Επίσκεψη φον ντερ Λάιεν για συνομιλίες με επίκεντρο την Ουκρανία, το εμπόριο και το κλίμα

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έφθασε σήμερα στην Ινδία, για μια διήμερη επίσκεψη που είναι αφιερωμένη στο εμπόριο, την ασφάλεια και το κλίμα, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται επίσης να αναφερθεί στην ουδετερότητα που επιδεικνύει το Νέο Δελχί σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Ινδία αναζητά μια δύσκολη ισορροπία μεταξύ των σχέσεών της με τη Δύση και εκείνων με τη Ρωσία, που της καλύπτει ένα μεγάλο μέρος των αναγκών της σε όπλα και ενέργεια. Απέφυγε να καταδικάσει ανοικτά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και να συνταχθεί με τις ψηφοφορίες προς αυτήν την κατεύθυνση στα Ηνωμένα Έθνη.

Η φον ντερ Λάιεν θα συναντηθεί αύριο με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος δέχθηκε τις τελευταίες εβδομάδες επισκέψεις και εκκλήσεις άλλων ηγετών της Δύσης, οι οποίοι άσκησαν πιέσεις προκειμένου να κρατήσει αποστάσεις από τη Μόσχα, ιδίως του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον την περασμένη Πέμπτη και την Παρασκευή.

Ξεκίνησε την επίσκεψή της, σήμερα, απευθυνόμενη σε ένα φόρουμ νέων σχετικά με την κλιματική αλλαγή, ενώπιον του οποίου συνεχάρη την Ινδία για τον «φιλόδοξο» στόχο της να καλύψει έως το 2030 το 50% των ενεργειακών αναγκών της με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Για εμάς, τους Ευρωπαίους, (η σύρραξη στην Ουκρανία) αποτελεί μια σκληρή υπενθύμιση ότι η ανεξαρτησία μας από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα δεν είναι βιώσιμη», είπε η πρόεδρος της Κομισιόν.

«Η μετάβασή μας προς τις τοπικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν είναι μονάχα καλή για το περιβάλλον, αλλά αποτελεί επίσης μια στρατηγική επένδυση σε ό,τι αφορά την ασφάλεια», υπογράμμισε η ίδια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter