Ινδία: Εργάτης περπάτησε 1000 χλμ σε 10 μέρες με τα πόδια για να γυρίσει σπίτι του!

Ινδία: Εργάτης περπάτησε 1000 χλμ σε 10 μέρες με τα πόδια για να γυρίσει σπίτι του!

Ο Rajesh Chouhan κατάφερε να καλύψει 1.000 χιλιόμετρα σε πέντε ημέρες περπατώντας προκειμένου να γυρίσει στο σπίτι του μετά το ξαφνικό lockdown που αποφάσισε η κυβέρνηση της Ινδίας αποκλείοντας στις περιοχές όπου εργάζονται δεκάδες χιλιάδες εσωτερικούς μετανάστες εργάτες. Τα πόδια του ήταν πρησμένα και οι φουσκάλες που είχαν δημιουργηθεί από την ταλαιπωρία του είχαν σκάσει. 

Ο 26χρονος μετανάστης εργάτης βρισκόταν στην καρδιά της Ινδίας και μόνο στα μισά της απόστασης που τον χώριζε από το σπίτι του.

Όταν η Ινδία ανακοίνωσε το lockdown στις 24 Μαρτίου, για να σταματήσει η εξάπλωση του νέου κορονoϊού, παρά το γεγονός ότι είχε λιγότερα από 450 κρούσματα τότε, οι πόλεις της “κλείδωσαν” και περίπου 100 εκατομμύρια Ινδοί αγρότες που είχαν μεταναστεύσει  σε πόλεις για δουλειά έμειναν ξεκρέμαστοι, χωρίς καμιά κρατική μέριμνα για το πώς θα επιβιώσουν, χωρίς δουλειές, φαγητό ή  κάποια οικονομική βοήθεια.

Χωρίς τρόπο να επιβιώσουν στις πόλεις, και με το τεράστιο σιδηροδρομικό δίκτυο της Ινδίας να έχει κλείσει ως επί το πλείστον, πολλοί αναγκάστηκαν να λάβουν την εξαιρετικά δύσκολη απόφαση να περπατήσουν χιλιάδες χιλιόμετρα για να φτάσουν πίσω στις οικογένειές τους.

Πολλοί δεν τα κατάφεραν. Σε ένα περιστατικό, 16 εργάτες παρασύρθηκαν από εμπορευματικό τρένο καθώς κοιμόταν σε σιδηροδρομικές γραμμές. Πολλά ήταν και τα τροχαία δυστυχήματα. Μερικοί πέθαναν από εξάντληση, αφυδάτωση ή πείνα. Εκείνοι που συλλαμβάνονταν από την αστυνομία στέλνονταν συχνά στις πόλεις από τις οποίες είχαν προσπαθήσει να φύγουν.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter