Ινδία: Μεγάλη νίκη των αγροτών μετά από ένα χρόνο κινητοποιήσεων – Το νομοσχέδιο αποσύρεται

Ινδία: Μεγάλη νίκη των αγροτών μετά από ένα χρόνο κινητοποιήσεων – Το νομοσχέδιο αποσύρεται

Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι δήλωσε πως η κυβέρνηση του αποσύρει τους επίμαχους αγροτικούς νόμους που είχαν προκαλέσει πρωτόγνωρες κινητοποιήσεις και μεγάλη κοινωνική δυσαρέσκεια.

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος και ο Ινδός πρωθυπουργός ζήτησε από τους αγρότες να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο η διαδικασία για την ακύρωση των νόμων θα γίνει σύμφωνα με το σύνταγμα και θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο όταν ξεκινήσει και η χειμερινή περίοδος του κοινοβουλίου.

Οι αγροτικοί νόμοι ψηφίστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2020 και προκάλεσαν μια πραγματική κοινωνική έκρηξη. Για 12 μήνες οι δρόμοι των κεντρικών και περιφερειακών πόλεων της Ινδίας γέμισαν με διαδηλωτές αγρότες ενώ δεν έλλειπαν και οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας, αφήνοντας πίσω χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες.

Η ινδική κυβέρνηση αξίωνε πως με τους συγκεκριμένους νόμους θα αυξανόταν η παραγωγικότητα της αγροτικής παραγωγής καθώς το υπάρχων σύστημα ήταν απαρχαιωμένο και αποτελούσε βαρίδι για τον εκσυγχρονισμό της ινδικής οικονομίας. Όμως η ιδιοκτησία της ινδική υπαίθρου θα απαλλοτριωνόταν από τους μικροϊδιοκτήτες αγρότες και θα μεταφερόταν στις μεγάλες εταιρείες με ότι κοινωνικές συνέπειες συνεπαγόταν αυτή η επιλογή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter