Ινδία: Πολυτελή οχήματα, διαμάντια και χρυσός κατασχέθηκαν μετά από τεράστια τραπεζική απάτη

Ινδία: Πολυτελή οχήματα, διαμάντια και χρυσός κατασχέθηκαν μετά από τεράστια τραπεζική απάτη

Μια Rolls Royce Ghost, μια Porsche Panamera και τουλάχιστον άλλα πέντε πολυτελή οχήματα που ανήκουν στον δισεκατομμυριούχο κοσμηματοπώλη Νιράβ Μόντι και τις εταιρίες του ανακοίνωσε ότι κατέσχεσε η ινδική υπηρεσία κατά του οικονομικού εγκλήματος, στο πλαίσιο έρευνας για απάτη ύψους 1,8 δισεκ. δολαρίων σε βάρος της κρατικής τράπεζας Punjab National Bank.

Ο Μόντι, οι εταιρίες του και άλλες επιχειρήσεις που συνδέονται με τον θείο του Μεχούλ Τόκσι, βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας, που αφορά την παράνομη έκδοση εγγυητικών επιστολών από τη δεύτερη μεγαλύτερη κρατικά ελεγχόμενη τράπεζα της Ινδίας και που χρησιμοποιήθηκαν για την ανάληψη δανείων από ξένα καταστήματα ινδικών, κυρίως, τραπεζών.

Στη μεγαλύτερη απάτη, όπως έχει χαρακτηριστεί, στην ιστορία του ινδικού τραπεζικού κλάδου, η αστυνομία έχει συλλάβει μέχρι στιγμής 12 άτομα – έξι από την τράπεζα και έξι από τις εταιρίες του Μόντι και του Τσόκσι- ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Η Διεύθυνση Επιβολής (ED), που ασχολείται με οικονομικά εγκλήματα και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, πραγματοποιεί ξεχωριστές έρευνες στα σπίτια και τα γραφεία του Μόντι. Μέχρι στιγμής, έχει προχωρήσει στην κατάσχεση κοσμημάτων, χρυσού, διαμαντιών, πολύτιμων μετάλλων και λίθων αξίας 56,74 δισεκ. ρουπιών (872,5 εκατ. δολαρίων).

Ο Μόντι, που σύμφωνα με την αστυνομία εγκατέλειψε την Ινδία τον Ιανουάριο με την οικογένειά του πριν η τράπεζα προχωρήσει σε καταγγελία και ξεκινήσει η έρευνα, δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο δημοσίως. Δικηγόρος του Μόντι αρνείται την εμπλοκή του πελάτη του στην απάτη. Ο Τσόκσι δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο, αλλά η εταιρία του, η Gitanjali Gems, επίσης αρνείται την όποια συμμετοχή στην απάτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter