Ινδία: «Στοπ» στις ειδοποιήσεις έξω από τα σπίτια ασθενών με κορονοϊό

Ινδία: «Στοπ» στις ειδοποιήσεις έξω από τα σπίτια ασθενών με κορονοϊό

Οι αρχές του Νέου Δελχί σταμάτησαν να αναρτούν ειδοποιήσεις έξω από τα σπίτια ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό, διότι αυτό ενίσχυσε το κοινωνικό στίγμα που συνδέεται με την ασθένεια και είχε το αντίθετο αποτέλεσμα, δηλαδή κάποιοι να αποκρύπτουν την ασθένειά τους, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Από την αρχή της εμφάνισης της επιδημίας της COVID-19 στην ινδική πρωτεύουσα, οι αξιωματούχοι αναρτούν μια αφίσα έξω από τα σπίτια των ανθρώπων που βρίσκονται σε καραντίνα μετά τη διάγνωσή τους με τον νέο κορονοϊό, ώστε να εξασφαλιστεί ότι όλοι στη γειτονιά θα προσέχουν. Αυτό λειτουργούσε επίσης αποτρεπτικά για να μην παραβιάζουν την καραντίνα τους οι προσβληθέντες από SARS-CoV-2.

Ωστόσο έπειτα από περισσότερους από έξι μήνες που αντιμετωπίζουν την πανδημία του νέου κορονοϊού, οι άνθρωποι είναι πλήρως ενήμεροι για την COVID-19 και υπάρχει μικρότερη ανάγκη για την δημοσιοποίηση των κρουσμάτων, δήλωσαν αξιωματούχοι της ινδικής πρωτεύουσας. Αντιθέτως είναι πολύ σημαντικό να ενθαρρύνονται οι άνθρωποι να πηγαίνουν να εξετάζονται για την ασθένεια αυτή.

“Υπάρχει ένα στίγμα που συνδέεται με την ασθένεια του νέου κορονοϊού και οι αφίσες έξω από τα σπίτια το ενισχύουν. Με την κατάργησή τους έχουμε ως στόχο την αύξηση αυτών που εξετάζονται. Θέλουμε περισσότεροι άνθρωποι να πηγαίνουν να εξετάζονται χωρίς να σκέφτονται ότι θα στιγματιστούν”, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος του Νέου Δελχί Καϊλάς Γκέλοτ.

Το σύνολο των κρουσμάτων νέου κορονοϊού στην Ινδία ανέρχεται σε 7,12 εκατομμύρια μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, ενώ η χώρα αυτή κατέχει την δεύτερη θέση σε αριθμό κρουσμάτων μετά τις ΗΠΑ, οι οποίες προσεγγίζουν τα 8 εκατομμύρια.

Το 24ωρο που πέρασε καταγράφηκαν 66.732 νέα κρούσματα κορονοϊού. Ο ημερήσιος αυτός αριθμός νέων κρουσμάτων δείχνει μια μείωση από αυτούς που αναφέρονταν τον περασμένο μήνα, ωστόσο εξακολουθεί να είναι ο υψηλότερος στον κόσμο.

Οι θάνατοι από την COVID-19 αυξήθηκαν επίσης το 24ωρο που πέρασε κατά 816 σε 109.150, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Στο Νέο Δελχί καταγράφεται λίγο περισσότερο από το 4% όλων των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Ινδία, με το ποσοστό αυτό να είναι το δεύτερο υψηλότερο στην χώρα, μετά την δυτική πόλη Πουν και πριν από το Μουμπάι και την Μπενγκαλούρου.

Ορισμένοι κάτοικοι της ινδικής πρωτεύουσας δήλωσαν ότι ο φόβος που επικρατεί για την COVID-19 είναι τόσο μεγάλος που οι άνθρωποι προσπαθούν να κρατούν αποστάσεις από τους ασθενείς ακόμη και αφού αυτοί έχουν αναρρώσει.

“Οι διακρίσεις είναι διαδεδομένες και η ανάρτηση αφισών μεγεθύνει το πρόβλημα”, δήλωσε ο Τζούγκαλ Κίσορ, ο οποίος είναι επικεφαλής της υπηρεσίας κοινοτικής ιατρικής στο νοσοκομείο Σαφνταρτζάνγκ του Νέου Δελχί.

Κι άλλα κρατίδια όπως το Ουτάρ Πραντές, που είναι το πολυπληθέστερο, έχουν επίσης σταματήσει την πρακτική της δημοσιοποίησης των κρουσμάτων στη γειτονιά. Ωστόσο αυτή εξακολουθεί να ισχύει στην Μουμπάι, σύμφωνα με κατοίκους της.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter