Ινδία: Τουλάχιστον 27 νεκροί μετά από κατάρρευση τοίχου πάνω σε παράγκες (Photos)

Ινδία: Τουλάχιστον 27 νεκροί μετά από κατάρρευση τοίχου πάνω σε παράγκες (Photos)

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ινδία σήμερα κυρίως λόγω της κατάρρευσης τοίχων εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που προκαλούνται από τον μουσώνα και συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, δημιουργώντας εκτεταμένα προβλήματα στις σιδηροδρομικές και τις αεροπορικές μεταφορές ειδικά στην οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, τη Μουμπάι, κι ωθώντας τις αρχές να κλείσουν σχολεία και υπηρεσίες, αν και η χρηματαγορά και αρκετές εταιρείες λειτούργησαν.

Κάθε χρόνο την περίοδο των μουσώνων (Ιούνιος-Σεπτέμβριος) η Ινδία δοκιμάζεται, καθώς κτίρια καταρρέουν ολόκληρα ή εν μέρει, αφού οι βροχοπτώσεις αποκαλύπτουν πόσο σαθρά είναι τα θεμέλια πολλών κατασκευών.

Ένας τοίχος κατέρρευσε πάνω σε παράγκες στη Μάλαντ, δυτική φτωχή συνοικία της Μουμπάι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 18 άνθρωποι, δήλωσε αξιωματικός της πυροσβεστικής.

«Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται», συμπλήρωσε ο αξιωματικός, «μέχρι στιγμής έχουμε διασώσει πάνω από εικοσιτέσσερις ανθρώπους».

Άλλοι τρεις πολίτες έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε τοίχος σε σχολείο της πόλης Καλγιάν, 42 χιλιόμετρα βόρεια από το Μουμπάι.

Στη κοντινή πόλη Πιουν, έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσε τοίχος. Παρόμοιο περιστατικό το Σάββατο στοίχισε τη ζωή σε ακόμη 15 ανθρώπους.

Η Μουμπάι επιδιώκει να μεταμορφωθεί σε παγκόσμιο κόμβο του χρηματοοικονομικού τομέα, όμως τμήματα της πόλης δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν όταν εκδηλώνονται οι βροχές των μουσώνων κάθε χρόνο, καθώς η εντατική, όχι σπάνια άναρχη δόμηση, οι συχνά φρακαρισμένοι από σκουπίδια αγωγοί της αποχέτευσης και οι ποταμοί τα καθιστούν ευάλωτα σε πλημμύρες.

Στη Μουμπάι, στη δυτική πλευρά της Ινδίας, πόλη με περίπου 20 εκατομμύρια κατοίκους, εκδηλώνονται σήμερα καταρρακτώδεις βροχές για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα. Η κατακρήμνιση έφθασε κατά τόπους τα 300 χιλιοστά μέσα σε 24 ώρες. Πολλές περιοχές έχουν πλημμυρίσει και η κίνηση των σιδηροδρομικών συρμών ανεστάλη σε τμήματα του δικτύου.

Η δραστηριότητα στην ινδική οικονομική πρωτεύουσα σχεδόν παρέλυσε. Οι αρχές κήρυξαν εκτάκτως τη σημερινή ημέρα αργία και ζήτησαν από τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους. Τα σχολεία δεν λειτούργησαν. Τουλάχιστον 55 πτήσεις με προορισμό το διεθνές αεροδρόμιο του Μουμπάι εξετράπησαν, άλλες 52 ακυρώθηκαν.

Πάντως η χρηματαγορά λειτούργησε, όπως επίσης και κάποια καταστήματα, ενώ αρκετές εταιρείες ζήτησαν από τους εργαζομένους τους να δουλέψουν από το σπίτι.

Το 2005, εκτεταμένες πλημμύρες στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 500 ανθρώπους στη Μουμπάι, στην πλειονότητά τους κατοίκων φτωχών συνοικιών και παραγκουπόλεων, όπου ζει ο μισός και πλέον πληθυσμός της.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter