Ινδονησία: 1.000 δολάρια εισιτήριο για το «νησί των Δράκων»

Ινδονησία: 1.000 δολάρια εισιτήριο για το «νησί των Δράκων»

Με σκοπό να περιορίσουν τη μεγάλη εισροή τουριστών που καταφθάνουν κάθε χρόνο για να δουν από κοντά τους δράκους Κομόντο, στο ομώνυμο νησί της Ινδονησίας, οι τοπικές αρχές της νοτιοανατολικής επαρχίας Νούσα Τένγκαρα αποφάσισαν την επιβολή τσουχτερού αντιτίμου.

Τον περασμένο Ιούλιο, είχε ανακοινωθεί το επικείμενο κλείσιμο του νησιού Κομόντο για την προστασία των δράκων και του φυσικού τους περιβάλλοντος. Τελικά, οι τοπικές αρχές έκαναν στροφή 180 μοιρών, καθώς απ’ ό, τι φαίνεται οι έχοντες παχύ πορτοφόλι δεν ενοχλούν και πολύ «τις διαδικασίες ζευγαρώματος και επώασης», οι οποίες έχουν διαταραχθεί από το μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Οι ενδιαφερόμενοι «θα πρέπει να γίνουν μέλη πληρώνοντας 1.000 δολάρια (912 ευρώ) για να επισκέπτονται το νησί για ένα χρόνο», δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης, Βίκτορ Μπουνγκτιλού Λαϊσκόντατ, και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι είναι φθηνά».

Μέσα σε μια δεκαετία ο αριθμός επισκεπτών στο Κομόντο τετραπλασιάστηκε. Από 44.000 το 2008 εκτοξεύτηκε στους 176.000 το 2018.

Οι δράκοι Κομόντο είναι οι μεγαλύτερες σαύρες στον κόσμο. Μπορούν να φτάσουν τα 3 μέτρα μήκος και το δάγκωμά τους είναι δηλητηριώδες.

Οι περισσότεροι εξ αυτών, περίπου 1.700, ζουν στο ομώνυμο νησί, ενώ 1.000 ακόμη εντοπίζονται σε διπλανά νησιά τα οποία ανήκουν στο εθνικό πάρκο Κομόντο.                              

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter