Ινδονησία: Αμνηστία σε γυναίκα που είχε καταγράψει την παρενόχληση του αφεντικού της

Η Μπάικ Νουρίλ Μαχνούν είχε ηχογραφήσει στο κινητό της τη σεξουαλική παρενόχληση που είχε δεχθεί από το διευθυντή του σχολείου στο οποίο εργαζόταν ως καθηγήτρια.

Ο πρόεδρος της Ινδονησίας, Τζόκο Γουιντόντο, έδωσε χάρη στη Μαχνούν, μητέρα τριών παιδιών, η οποία είχε καταδικαστεί από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, τον περασμένο Νοέμβριο, σε 6μηνη φυλάκιση και πρόστιμο 500 εκατομμυρίων ρουπίων ( περίπου 32.000 ευρώ).

Ο λόγος; Τόλμησε να ηχογραφήσει ένα από τα τηλεφωνήματα που της έκανε το αφεντικό της, στο οποίο της έκανε προσβλητικά σχόλια σεξουαλικής φύσεως. Η ηχογράφηση έφτασε στα χέρια των υπόλοιπων καθηγητών του σχολείου, ενώ κατατέθηκε και στην τοπική υπηρεσία εκπαίδευσης.

Ο διευθυντής, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, έχασε τη δουλειά του κατόπιν της διαρροής του αμαρτωλού τηλεφωνήματος, άσκησε δίωξη εναντίον της Μαχνούν για παράνομη κοινοποίηση της συνομιλίας. Η ίδια υποστήριξε ότι δεν ήταν αυτή πίσω από τη διαρροή..

Ομάδες ακτιβιστών υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση ρίχνει φως στην απουσία προστατευτικών μέτρων για τις γυναίκες που πέφτουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης στην Ινδονησία.