Ινδονησία: Δημόσιο μαστίγωμα σε ομοφυλόφιλο ζευγάρι με βάση το νόμο της Σαρία

Ινδονησία: Δημόσιο μαστίγωμα σε ομοφυλόφιλο ζευγάρι με βάση το νόμο της Σαρία

Δύο άνδρες που είχαν συλληφθεί τον Μάρτιο ενώ έκαναν σεξ υποβλήθηκαν σε δημόσιο μαστίγωμα στην επαρχία Ατσέχ. Ένα πλήθος περίπου 1000 ατόμων “παρακολούθησε” τη δημόσια τιμωρία ενώ μερικοί χαμογελούσαν ή βιντεοσκοπούσαν τη δημόσια διαπόμπευση.

Το δημόσιο μαστίγωμα έγινε σε κεντρική πλατεία μπροστά από ένα τζαμί στην πρωτεύουσα της επαρχίας, Μπάντα Ατσέχ

Οι δύο νέοι που μαστιγώθηκαν, ηλικίας 20 και 23 ετών, δέχθηκαν πάνω από 82 χτυπήματα ο καθένας με λεπτό καλάμι. Η αρχική τους ποινή για 85 μαστιγώματα μειώθηκε λόγω του χρόνου παραμονής τους υπό κράτηση.

Τουλάχιστον άλλοι οκτώ άνδρες και γυναίκες μαστιγώθηκαν μαζί με το ομοφυλόφιλο ζευγάρι για άλλα αδικήματα, σύμφωνα με την Σαρία.

Το μαστίγωμα έγινε από δέκα διαφορετικούς αξιωματούχους που φορούσαν καφέ ρούχα και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Οι αξιωματούχοι σταματούσαν κατά διαστήματα, όταν ο πόνος ήταν αφόρητος.

«Ήθελα να το παρακολουθήσω για να μου γίνει μάθημα να μην κάνω κάτι που παραβιάζει την ισλαμική διδασκαλία», δήλωσε η Ζουμπαιντάχ, 20χρονη φοιτήτρια, η οποία πρόσθεσε ότι ήταν η πρώτη φορά που είδε μαστίγωμα. «Η ομοφυλοφιλία είναι θεραπεύσιμη ασθένεια, είναι πολύ απαγορευμένη στο Ισλάμ», ανέφερε.

«Ελπίζω ότι δεν θα υπάρχουν πλέον τέτοιες περιπτώσεις ομοφυλοφιλίας, είναι συγκλονιστικό», δήλωσε ένας άλλος νεαρός φοιτητής, ο Ένι Τρι Ρετνανινγκίς.

Η επαρχία Ατσέχ είναι η πιο συντηρητική επαρχία της Ινδονησίας, τη χώρα με τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στον κόσμο. Της δόθηκε το δικαίωμα να εφαρμόσει το νόμο της Σαρία το 2000 ως μέρος μιας συμφωνίας με την κεντρική εξουσία για να αντιμετωπισθούν οι αυτονομιστικές τάσεις.

Οι αρχές της επαρχίας ποινικοποίησαν τις σχέσεις μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου το 2014 και το βράδυ της Τρίτης ήταν η πρώτη φορά που εκτελέστηκε ποινή βάσει της απόφασης.

Η Human Rights Watch καταγγέλλει ότι με τον τρόπο αυτό κακοποιήθηκαν 339 άτομα τη χρονιά που πέρασε (2016).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter