Ινδονησία: Επίθεση καμικάζι σε αστυνομικό τμήμα – Τουλάχιστον ένας νεκρός

Ινδονησία: Επίθεση καμικάζι σε αστυνομικό τμήμα – Τουλάχιστον ένας νεκρός

Μια βάση της αστυνομίας στη Σουραμπάγια, στην Ανατολική Ιάβα της Ινδονησίας, έγινε σήμερα στόχος επίθεσης με τουλάχιστον ένα θύμα, την επομένη μιας σειράς επιθέσεων βομβιστών-καμικάζι εναντίον τριών εκκλησιών στη δεύτερη πολυπληθέστερη ινδονησιακή πόλη, οι οποίες είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 13 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι τουλάχιστον 40.

Η σειρά των επιθέσεων που διέπραξαν βομβιστές-καμικάζι στην ινδονησιακή πόλη Σουραμπάγια αποτελούσε έργο «δειλών», δήλωσε ο πρόεδρος της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο, δεσμευόμενος ότι θα εφαρμοστεί ο νέος αντιτρομοκρατικός νόμος, ο οποίος έχει στόχο την πάταξη δικτύων τζιχαντιστών στη χώρα.

«Αυτή είναι πράξη δειλών, αναξιοπρεπής και βάρβαρη», είπε ο Ουιντόντο στο τηλεοπτικό δίκτυο Metro, αναφερόμενος στις επιθέσεις εναντίον τριών εκκλησιών στη Σουραμπάγια την Κυριακή και στην επίθεση εναντίον μιας εγκατάστασης της αστυνομίας σήμερα.

Ο Ουιντόντο δεσμεύθηκε ότι θα υπογράψει προεδρικό διάταγμα που θα εμπεριέχει τις κύριες διατάξεις του αντιτρομοκρατικού νόμου, εάν το κοινοβούλιο δεν εγκρίνει το νομοθέτημα.

Η αστυνομία και οι αρχές στη Σουραμπάγια έδωσαν συγκεχυμένες πληροφορίες για τον απολογισμό της επίθεσης που διαπράχθηκε νωρίτερα έξω από κτίριο της αστυνομίας στη Σουραμπάγια, πριν συμπληρωθεί ένα εικοσιτετράωρο από τις επιθέσεις εναντίον τριών εκκλησιών στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας.

Το βέβαιο είναι ότι επρόκειτο για επίθεση «βομβιστή-καμικάζι», είπε ο Φρανς Μπαρούνγκ Μανγκέρα, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ανατολικής Ιάβας.

«Δεν μπορούμε να σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες ακόμη, διότι ακόμη βρισκόμαστε στη διαδικασία αναγνώρισης των θυμάτων επιτόπου και οι έρευνες στον τόπο του εγκλήματος βρίσκονται σε εξέλιξη», συνέχισε ο εκπρόσωπος.

Η έκρηξη έγινε στις 08:50 (04:50 ώρα Ελλάδας) σε σημείο ελέγχου έξω από το κτίριο και ο αριθμός των θυμάτων δεν είναι ακόμα σαφής, σημείωσε ο ίδιος.

Πλάνα από κλειστό τηλεοπτικό κύκλωμα παρακολούθησης που μετέδωσε η ινδονησιακή τηλεόραση εικονίζουν μια μοτοσικλέτα που φθάνει στο σημείο ελέγχου πλάι σε ένα αυτοκίνητο και κατόπιν εκρήγνυται, καθώς την πλησιάζουν αστυνομικοί. Στη μοτοσικλέτα επέβαιναν ένας άνδρας, ο οποίος οδηγούσε, και μία γυναίκα.

Η μεγαλούπολη της Ανατολικής Ιάβας έγινε την Κυριακή θέατρο μιας σειράς επιθέσεων που αποδείχθηκαν οι πιο φονικές των τελευταίων ετών στο αρχιπέλαγος.

Διαπράχθηκαν τρεις επιθέσεις εναντίον εκκλησιών από έξι μέλη μίας οικογένειας, ανάμεσά τους δύο μικρά κορίτσια, 9 και 12 ετών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 14 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό. Την ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ).

Μερικές ώρες αργότερα, τρία μέλη μιας οικογένειας σκοτώθηκαν και άλλοι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν εξερράγη βόμβα σε οίκημα περίπου τριάντα χιλιόμετρα από τη Σουραμπάγια, σύμφωνα με την αστυνομία. Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης για αυτή την επίθεση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter