Ινδονησία: Μαθήτριες διαδήλωσαν κατά της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου

Ινδονησία: Μαθήτριες διαδήλωσαν κατά της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου

Μαθήτριες ενός μουσουλμανικού σχολείου στην Ινδονησία διαδήλωσαν σήμερα κατά της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, καταγγέλλοντας μια δυτική γιορτή η οποία, σύμφωνα με τις ίδιες, ενθαρρύνει τις ελεύθερες σεξουαλικές σχέσεις.

«Πείτε όχι στον Άγιο Βαλεντίνο», φώναζαν δεκάδες μαθήτριες ηλικίας 13 με 15 ετών, οι περισσότερες από τις οποίες φορούσαν την ισλαμική μαντήλα μπροστά από το σχολείο τους στην Σουραμπάγια, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας.

«Η διαδήλωση αυτή διοργανώθηκε διότι είδαμε στην τηλεόραση ότι ο Άγιος Βαλεντίνος τείνει να συνδέεται με τις ελεύθερες σεξουαλικές σχέσεις. Αυτό μας τρομάζει», δήλωσε η Πάντου Σάτρια, μία από τις διοργανώτριες της διαδήλωσης.

Η Ίντα Ινταχουάτι Γουαλίουλου, διευθύντρια του σχολείου το οποίο διαχειρίζεται μια ισλαμική οργάνωση, υπερασπίστηκε τη διαδήλωση: «Είμαστε περήφανοι για τη θετική αυτή δράση που έγινε έπειτα από πρωτοβουλία των μαθητριών», είπε.

Εξάλλου σε πολλές πόλεις της Ινδονησίας, της πιο πολυπληθούς μουσουλμανικής χώρας του κόσμου, έχουν απαγορεύσει τον εορτασμό της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter