Ινδονησία: Σε θάνατο καταδικάστηκε δάσκαλος για βιασμό 13 κοριτσιών – Άφησε έγκυες τις 8

Ινδονησία: Σε θάνατο καταδικάστηκε δάσκαλος για βιασμό 13 κοριτσιών – Άφησε έγκυες τις 8
Herry Wirawan, the principal of a girls Islamic boarding school who is accused of raping his students, sits on the defendant's chair during his sentencing hearing at a district court in Bandung, West java, Indonesia, Tuesday, Feb. 15, 2022. The court sentenced Wirawan to life in prison for raping at least 13 students between the ages of 11 and 14 and impregnating some of them. (AP Photo/Rafi Fadh)

Δικαστήριο της Ινδονησίας καταδίκασε σε θάνατο έναν δάσκαλο για τον βιασμό 13 κοριτσιών σε ισλαμικό σχολείο, κάνοντας δεκτή την έφεση των εισαγγελέων που ζητούσαν να του επιβληθεί η θανατική ποινή ενώ αρχικά είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Από το 2016 έως το 2021, ο Γουιραγουάν κακοποίησε σεξουαλικά τα 13 κορίτσια, που ήταν ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών, ενώ άφησε έγκυες οκτώ από τις κοπέλες, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε δικαστής τον Φεβρουάριο.

Αφού ο Χέρι καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από δικαστήριο της πόλης Μπαντούνγκ τον Φεβρουάριο, οι εισαγγελείς, που είχαν ζητήσει να του επιβληθεί η θανατική ποινή, κατέθεσαν έφεση.

«Τιμωρούμε τον κατηγορούμενο με τη θανατική ποινή», δήλωσε ο δικαστής σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του δικαστηρίου.

Ο Ίρα Μάμπο, δικηγόρος του Χέρι, αρνήθηκε να σχολιάσει εάν θα προχωρήσουν σε έφεση, επικαλούμενος την ανάγκη να δουν πρώτα την πλήρη απόφαση του δικαστηρίου.

Η περίπτωση του δασκάλου Χέρι Γουιραγουάν συγκλόνισε την Ινδονησία και έριξε το φως της δημοσιότητας στην ανάγκη προστασίας των παιδιών από τη σεξουαλική βία στα θρησκευτικά οικοτροφεία της χώρας.

Η Ινδονησία, η χώρα με τον μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό παγκοσμίως, έχει δεκάδες χιλιάδες ισλαμικά οικοτροφεία και άλλα θρησκευτικά σχολεία που συχνά αποτελούν τον μοναδικό τρόπο για να μορφωθούν παιδιά φτωχότερων οικογενειών.

Πηγή: koutipandoras.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter