Ινδονησία: Συγκλονιστικό βίντεο με το πλήρωμα του βυθισμένου υποβρυχίου να τραγουδάει «αντίο»

Ινδονησία: Συγκλονιστικό βίντεο με το πλήρωμα του βυθισμένου υποβρυχίου να τραγουδάει «αντίο»

Συγκλονίζει το βίντεο που φέρνει στο φως η ιστοσελίδα Guardian και δείχνει το πλήρωμα του βυθισμένου υποβρυχίου να τραγουδάει μαζί λίγες μόνο ημέρες πριν το τραγικό συμβάν.

Το βίντεο, που τραβήχτηκε λίγες εβδομάδες πριν το KRI Nanggala 402 χαθεί μια για πάντα από τα ραντάρ, δείχνει μερικά από τα 53 μέλη του πληρώματος να τραγουδούν το “Sampai Jumpa”, ένα ινδονησιακό τραγούδι του οποίου ο τίτλος σημαίνει «Αντίο».

Ο διοικητής του υποβρυχίου Heri Oktavian είναι και εκείνος ανάμεσα στα μέλη που συγκεντρώθηκαν για να τραγουδήσουν. «Παρόλο που δεν είμαι έτοιμος να σας λείψω, δεν είμαι έτοιμος να ζήσω χωρίς εσένα. Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο» , τραγουδούν οι ναυτικοί.

Το βίντεο ηχογραφήθηκε ως αποχαιρετισμός για τον απερχόμενο διοικητή του υποβρύχιου του οποίου ο διάδοχος ανέλαβε τα καθήκοντά του στις αρχές Μαρτίου, δήλωσε ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της Ινδονησίας, Djawara Whimbo, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το υποβρύχιο είχε κατεύθυνση προς το Μπαλί με σκοπό να πραγματοποιήσει ασκήσεις με τορπίλες,, ωστόσο την περασμένη Τετάρτη χάθηκε ξαφνικά από τα ραντάρ. Ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ινδονησίας, Χάντι Τζατζάντο, επιβεβαίωσε στους δημοσιογράφους ότι και τα 53 μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν. «Με βάση όλα τα στοιχεία, μπορούμε να δηλώσουμε ότι το KRI Nanggala βυθίστηκε και όλο το πλήρωμά του σκοτώθηκε», είπε ο Τζατζάντο.

Τα σωστικά συνεργεία εντόπισαν επίσης διάφορα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και ένα σωσίβιο, που πιστεύουν ότι ανήκαν στο πλήρωμα του KRI Nanggala-402. Σύμφωνα με τον Τζατζάντο, το υποβρύχιο έχει κοπεί στα τρία: το πρυμναίο τμήμα, το κύτος και το κεντρικό τμήμα, το οποίο φέρει ρωγμές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter