Ινδονησία: Τέλος οι προγαμιαίες σχέσεις-Έως ένα έτος φυλάκισης η ποινή

Ινδονησία: Τέλος οι προγαμιαίες σχέσεις-Έως ένα έτος φυλάκισης η ποινή

Πίσω… ολοταχώς για την Ινδονησία, η οποία ετοιμάζεται να υιοθετήσει νέο ποινικό κώδικα που προβλέπει, μεταξύ άλλων, το να τιμωρούνται οι σεξουαλικές σχέσεις εκτός γάμου με ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους.

Σύμφωνα με τον νέο ποινικό κώδικα, ο οποίος αναμένεται να υιοθετηθεί στις 15 Δεκεμβρίου, θα απαγορεύεται επίσης η προσβολή του προέδρου ή των κρατικών θεσμών και η έκφραση οποιωνδήποτε απόψεων αντίθετων προς την επίσημη ιδεολογία της Ινδονησίας.

Εφόσον εγκριθεί, ο νέος ποινικός κώδικας θα ισχύει τόσο για τους Ινδονήσιους όσο και για τους αλλοδαπούς που βρίσκονται στη χώρα, με κάποιες επιχειρήσεις να έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην εικόνα της Ινδονησίας ως τουριστικού και επενδυτικού προορισμού.

Στην Ινδονησία, την πιο πολυπληθή μουσουλμανική χώρα του κόσμου, υπάρχουν σε τοπικό επίπεδο διάφοροι κανόνες που κάνουν διακρίσεις εις βάρος των γυναικών, των θρησκευτικών μειονοτήτων και της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

«Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε έναν ποινικό κώδικα που συνάδει με τις ινδονησιακές αξίες», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της Ινδονησίας, Έντουαρντ Ομάρ Σαρίφ Χιαρέι μιλώντας στο Reuters.

Το σχέδιο έχει την υποστήριξη ορισμένων ισλαμικών ομάδων σε μια χώρα όπου ο συντηρητισμός βρίσκεται σε άνοδο, αν και οι αντίπαλοι υποστηρίζουν ότι αντιστρέφει τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που θεσπίστηκαν μετά την πτώση του αυταρχικού ηγέτη Σουχάρτο το 1998.

Πηγή: Reuters, WION

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter