Ινδός ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο – Εκτόπισε τον Τζεφ Μπέζος

Ινδός ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο – Εκτόπισε τον Τζεφ Μπέζος

Ο Γκαουτάμ Αντάνι αναρριχήθηκε στη θέση του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, εκτοπίζοντας από αυτήν τον ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος.

Η ταχύτητα με την οποία ο Αντάνι αναρριχήθηκε στη λίστα των πλουσιότερων ενοίκων του πλανήτη είναι ιλιγγιώδης, εάν λάβει κανείς υπόψιν πως ξεκίνησε τη χρονιά βρισκόμενος στη 14η θέση της. Οι μετοχές της Adani Enterprises Ltd πέτυχαν νέα ρεκόρ αυτή την εβδομάδα, ενώ οι μετοχές άλλων εταιρειών του ομίλου του Αντάνι έχουν παρουσιάσει αύξηση της αξίας τους πάνω από 1000% σε σχέση με το 2020.

Η προσωπική περιουσία του Αντάνι ανέρχεται τώρα στα 146,8 δισεκατομμύρια δολάρια και υπολείπεται μόνο εκείνης του Ίλον Μασκ (263,9 δισ. δολλάρια). Ο Μπέζος βρίσκεται αυτή τη στιγμή 19 εκατομμύρια δολάρια πίσω από τον Ινδό μεγιστάνα. Ενώ οι μετοχές των εταιρειών του ομίλου του Αντάνι έχουν σημειώσει ραγδαία άνοδο, οι μετοχές της Amazon έχουν φέτος σημειώσει πτώση 26%.

Η αυτοκρατορία του Αντάνι περιλαμβάνει τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς διαχειριστές αεροδρομίων και λιμανιών, τις μεγαλύτερες εταιρείες διανομής φυσικού αερίου και τα μεγαλύτερες επιχειρήσεις εξόρυξης άνθρακα της Ινδίας. Ο Αντάνι ισχυρίζεται πως φιλοδοξεί να γίνει και ο μεγαλύτερος παραγωγός ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στην Ινδία. Τον περασμένο χρόνο, επένδυσε 70 δισ. δολάρια στην πράσινη ενέργεια. Η κίνησή του αυτή σχολιάσθηκε από αρκετές πλευρές ως απόπειρα greenwashing του ομίλου του.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά, κατά την οποία κάποιος επιχειρηματίας από την Ασία βρίσκεται τόσο ψηλά σε μια λίστα που κυριαρχείται συνήθως από Αμερικανούς.

Πηγή: Bloomberg, CNN

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter