Ινφαντίνο: «Χειροκρότημα και όχι κυρώσεις σε όσους παίκτες τιμούν τον Τζορτζ Φλόιντ»

Ινφαντίνο: «Χειροκρότημα και όχι κυρώσεις σε όσους παίκτες τιμούν τον Τζορτζ Φλόιντ»

Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο σχολίασε τις (πολλές) κινήσεις ποδοσφαιριστών προς τιμήν του αδικοχαμένου Αμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεσότα και ζήτησε χειροκρότημα για τέτοιες κινήσεις και όχι τιμωρίες παικτών!

Ο ισχυρός άνδρας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας δήλωσε πως οι διάφορες ενέργειες ποδοσφαιριστών, ως φόρο τιμής για την δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, δεν πρέπει να τιμωρηθούν και κάλεσε τις αρχές των πρωταθλημάτων να δείξουν κοινή λογική. «Οι πρόσφατες διαμαρτυρίες παικτών σε αγώνες της Bundesliga πρέπει να επικροτηθούν και όχι να επιβληθούν κυρώσεις. Πρέπει όλοι να πούμε όχι σε οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού και διακρίσεων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το θέμα ξεκίνησε όταν παίκτες, όπως ο Σάντσο της Ντόρτμουντ στον αγώνα (χωρίς θεατές) με την Πάτερμπορν πέτυχε γκολ κι έβγαλε τη φανέλα του όπου από μέσα είχε είχε ένα φανελάκι στο οποίο έγραφε το σύνθημα «Δικαιοσύνη για τον Τζόρτζ Φλόιντ». Ο ρέφερι του αγώνα, τηρώντας το γράμμα των κανονισμών του έδειξε κίτρινη κάρτα, κάτι που συνέβη και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις. 

Η γερμανική ομοσπονδία (DFB), ανακοίνωσε πως η πειθαρχική επιτροπή της θα εξετάσει αυτές τις ενέργειες, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι παίκτες έχουν παραβιάσει τους κανονισμούς περί «πολιτικών, θρησκευτικών ή προσωπικών συνθημάτων». Όμως, ο πρόεδρός της DFB, Φριτζ Κέλερ, έδειξε σεβασμό και κατανόηση στις κινήσεις των Τουράμ (Γκλάντμπαχ), Σάντσο (Ντόρτμουντ), Χακίμι (Ντόρτμουντ) και ΜακΚένι (Σάλκε). «Είμαι υπερήφανος για αυτούς. Τα θύματα του ρατσισμού χρειάζονται από όλους εμάς να δείξουμε αλληλεγγύη» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κέλερ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter