Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ: Νίκη για την αληθινή δημοσιογραφία η κατακόρυφη πτώση της Ελλάδας στην ελευθεροτυπία

Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ: Νίκη για την αληθινή δημοσιογραφία η κατακόρυφη πτώση της Ελλάδας στην ελευθεροτυπία

Για το ανησυχητικό γεγονός πως η Ελλάδα και η Ολλανδία κατρακύλησαν στην φετινή λίστα για την Ελευθερία του Τύπου, των Δημοσιογράφων χωρίς Σύνορα, μίλησε Στο Κόκκινο, η Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ, υπενθυμίζοντας το θερμό επεισόδιο με τον Έλληνα πρωθυπουργό σε ερώτηση της για τα pushbacks το οποίο αποδόθηκε από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ ως προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μετατρέποντάς την με αυτόν τον τρόπο σε ένα από τα θύματα των χειραγωγούμενων ελληνικών μέσων ενημέρωσης.

Όχι και τόσο πολύ καιρό πριν η δημοσιογράφος απηύθυνε ερώτηση προς τους δυο πρωθυπουργούς (Ελλάδας και Ολλανδίας) στο πλαίσιο κοινής συνέντευξη Τύπου με θέμα το προσφυγικό, κάτι που όπως είπε αποκρύφτηκε από το κοινό.

Η Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ χαρακτήρισε την κατακόρυφη πτώση (κατά 38 θέσεις) σε ό, τι αφορά στην ελευθέρια του Τύπου  για την Ελλάδα  ως μεγάλη νίκη της αληθινής δημοσιογραφίας, υπογραμμίζοντας πως πλέον «είμαστε πίσω από χώρες όπως το Κογκό και η Μποτσουάνα»ενώ δεν δύστασε να ασκήσει για άλλη μια φορά κριτική και προς την Κομισιόν που αποποιείται κάθε ευθύνης αναφορικά με τα pushbacks μέσω της Frontex.

«Ζούμε μια περίεργη κατάσταση όπου η Κομισιόν δεν μπορεί να πει κατευθείαν ότι η Ελλάδα κάνει εγκληματικά pushbacks διότι δεν διεξάγει έρευνα η ίδια», σημειώνει χαρακτηριστικά, ενώ προχωρά σχετικά με την παραίτηση του επικεφαλής της Frontex σημειώνοντας πως «ήταν μια όμορφη μέρα όταν μάθαμε ότι παραιτήθηκε ο επικεφαλής της Frontex. Όσοι γνωρίζουμε, διοικούσε την Υπηρεσία σαν βυζαντινός αυτοκράτορας με δικούς του ανθρώπους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter