Ίνγκεμποργκ Μπέκελ σε ολλανδικό ΜΜΕ: Φοβάμαι για τη ζωή μου, δέχθηκα επίθεση, θα φύγω από την Ελλάδα

Ίνγκεμποργκ Μπέκελ σε ολλανδικό ΜΜΕ: Φοβάμαι για τη ζωή μου, δέχθηκα επίθεση, θα φύγω από την Ελλάδα

Η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέκελ δήλωσε στο ολλανδικό μέσο NU.nl πως δέχθηκε επίθεση με πέτρα στο κεφάλι. Η ίδια φοβάται για τη ζωή της και θα φύγει από την Ελλάδα.

Η ολλανδή δημοσιογράφος που έγινε σύμβολο της ελευθεροτυπίας και της μαχητικής δημοσιογραφίας έπειτα από την ερώτηση που κατέθεσε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τις επαναπροωθήσεις μεταναστών στο Αιγαίο. Πλέον αποτελεί το θύμα ενός «ψηφιακού κυνηγιού μαγισσών», όπως λέει και η ίδια.
Σύμφωνα με την Μπέκελ το καπέλο έχει γίνει ένα σύμβολο που όμως έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες για την ίδια, αφού δέχεται το «μίσος από την ακροδεξιά και από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ όλη μέρα».

Μετά την επίμαχη συνέντευξη Τύπου η Μπέκελ πήγε στο σουπερμάρκετ να ψωνίσει ένας άντρας την αναγνώρισε και της πέταξε μία πέτρα στο κεφάλι, αποκαλώντας την τούρκη πόρνη, κατάσκοπο των Τούρκων και της είπε να πάει στον Ερντογάν. Η πέτρα έξυσε το κούτελο της και έτρεξε γρήγορα σπίτι.

Παρά τις αλλεπάλληλες απειλές αλλά και την πρόσφατη επίθεση οι Ελληνικές αρχές «σφυράνε» αδιάφορα και δεν την προστατεύουν. Μόνο οργανώσεις Τύπου όπως η ολλανδική NVJ έχει εκφράσει τη στήριξη της ενώ δημοσιογράφοι της ένωσης έχουν μιλήσει με το ολλανδικό Υπουργείο Εξωτερικών καθώς και με την πρεσβεία.

«Συμβουλεύτηκα να φύγω από την Ελλάδα, όσο το δυνατόν νωρίτερα» και συμπλήρωσε λέγοντας «θα κάνουν τη ζωή δύσκολη για μένα. Αλλά η ζωή μου είναι εδώ και έχω σημαντική δουλειά να κάνω εδώ.»

Για λόγους ασφαλείας η Μπέκελ δεν θέλει να ανακοινώσει το πότε θα φύγει. Άλλωστε έχει συλληφθεί από τις ελληνικές αρχές στην Ύδρα τον περασμένο Ιούνιο, μαζί με έναν Αφγανό πρόσφυγα που φιλοξενούσε. Η υπόθεση λόγω του κορονοϊού έχει πάρε αναβολή για τον Ιούνιο του 2022.

Πηγή: NU.nl

Διαβάστε επίσης

«Κεραυνοί» από τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα κατά Μητσοτάκη και φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ για την Ολλανδή δημοσιογράφο

Αλλεργικό στην ελευθεροτυπία το Μαξίμου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter