Ίνγκμαρ Μπέργκμαν: 100 χρόνια από την γέννησή του θα κλείσουν φέτος

Ίνγκμαρ Μπέργκμαν: 100 χρόνια από την γέννησή του θα κλείσουν φέτος

Στις 14 Ιουλίου του 2018 συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση ενός από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες του 20ού αιώνα, του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν.

Έξι διακεκριμένοι σκηνοθέτες και σεναριογράφοι της Σουηδίας έχουν επιβεβαιώσει ότι θα συμμετάσχουν σε ένα συλλογικό πρότζεκτ και θα δημιουργήσουν ένα δεκάλεπτο φιλμ ο καθένας, εμπνευσμένο από το σύμπαν του μεγάλου σκηνοθέτη, τις ταινίες, όπως «Η Πηγή των Παρθένων» και «Φάνι και Αλέξανδρος».

Το συλλογικό έργο θα κάνει πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Γκέτεμποργκ το 2018 και στη συνέχεια θα προβληθεί από τη δημόσια τηλεόραση της Σουηδίας το καλοκαίρι του ίδιου έτους, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

Το πρότζεκτ, με τίτλο Bergman Revisited, είναι μία πρωτοβουλία του Σουηδικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου και της σουηδικής τηλεόρασης.

Οι σκηνοθέτες που συμμετέχουν στο πρότζεκτ είναι οι: Pernilla August, Cilla Naumann, Linus Tunström, Jane Magnusson, Liv Strömquist, Lisa Aschan, Isabel Cruz Liljegren, Patrik Eklund, Tomas Alfredson και Jesper Waldersten.

«Είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε τις συναρπαστικές, απρόσμενες, νέες ματιές και τα σχόλια των σκηνοθετών για το σύμπαν του Μπέργκμαν», ανέφερε ο Αντρέας Φοκ, υπεύθυνος για τις ταινίες μικρού μήκους του Σουηδικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου.

https://www.youtube.com/watch?v=qZwQms4btGM

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter