Intrakat: Επισφραγίστηκε η συμφωνία για την εξαγορά της «ΑΚΤΩΡ»

Intrakat: Επισφραγίστηκε η συμφωνία για την εξαγορά της «ΑΚΤΩΡ»

Ο Όμιλος διευρύνει σημαντικά το αποτύπωμά του σε κατασκευές και υποδομές

Ολοκληρώθηκε η συμφωνία της εξαγοράς από την Intrakat του 100% των μετοχών της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ (κατασκευαστικού βραχίονα της ΕΛΛΑΚΤΩΡ).

Το τίμημα που θα καταβάλει η Intrakat ανέρχεται συνολικά στο ποσό των €100 εκ. το οποίο θα εξοφληθεί πλήρως με την ολοκλήρωσή της συναλλαγής, ενώ ποσό €114 εκ. το οποίο αφορά ενδοομιλικές υποχρεώσεις της ΑΚΤΩΡ προς εταιρείες του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, θα αποπληρωθεί σταδιακά από αυτήν με την εγγύηση της Intrakat, εντός 19 μηνών από την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Η εξαγορά σηματοδοτεί την ισχυροποίηση της θέσης του Ομίλου Intrakat στον κλάδο, καθώς το νέο εταιρικό σχήμα θα διαθέτει ανεκτέλεστο έργων που προσεγγίζει τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ (στοιχεία 9μήνου 2022)

Η συμφωνία εξαγοράς είναι συνεπής με την αναπτυξιακή στρατηγική των νέων βασικών μετόχων της εταιρείας (Δ. Μπάκος, Ι. Καϋμενάκης, Α. Εξάρχου) για τη διεκδίκηση πρωταγωνιστικού ρόλου σε υποδομές και έργα ΣΔΙΤ και τη διεύρυνση του επιχειρηματικού αποτυπώματος του Ομίλου στην Ελλάδα και τη ΝΑ Ευρώπη.

Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat Αλέξανδρος Εξάρχου, δήλωσε με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας: «Η εξαγορά της ΑΚΤΩΡ συνάδει απόλυτα με το αναπτυξιακό πλάνο της νέα διοίκησης της Intrakat, το οποίο προβλέπει την ανάληψη πρωταγωνιστικού ρόλου στον κλάδο, καθώς και την περαιτέρω επέκτασή μας στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Για εμάς, το στοίχημα της επόμενης μέρας δεν είναι απλώς η αύξηση των έργων και του ανεκτέλεστου, αλλά η κατασκευή σύγχρονων έργων και υποδομών εθνικής εμβέλειας, με ποιοτικά χαρακτηριστικά, που αλλάζουν προς το καλύτερο την καθημερινότητα των πολιτών, προσδίδοντας οφέλη στις τοπικές κοινωνίες και τις επόμενες γενιές.

 Η προτεραιότητά μας είναι να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην αναπτυξιακή πορεία της Ελλάδας. Τόσο η Intrakat όσο και η ΑΚΤΩΡ διαθέτουν υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία σε απαιτητικά έργα υψηλών προδιαγραφών και η συνένωση δυνάμεων δημιουργεί νέες συναρπαστικές προοπτικές για τον Όμιλό μας».

Η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων αρχών και της γενικής συνέλευσης των μετόχων των Πωλητριών. Η συναλλαγή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο εντός το Δ’ τριμήνου  του 2023.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter