Ιωάννα Κολοβού: Ανεστάλη προσωρινά η διαδικασία της έξωσης

Ιωάννα Κολοβού: Ανεστάλη προσωρινά η διαδικασία της έξωσης

Ασύλληπτες σκηνές εκτυλίχθηκαν το πρωί της Δευτέρας στα Ιλίσια με θύμα τη χαμηλοσυνταξιούχο δημοσιογράφο Ιωάννα Κολοβού που αγωνίζεται να σώσει το σπίτι της που βγήκε σε πλειστηριασμό για χρέος 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία έξωσης της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού, από το σπίτι της στου Ζωγράφου, ανεστάλη προσωρινά μετά από παρέμβαση πολιτών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Όλγας Γεροβασίλη, του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη και του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη που βρέθηκαν στο σημείο.

Δείτε επίσης: Τι είχε συμβεί τον περασμένο Αύγουστο με την Ιωάννα Κολοβού

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν τις 8 το πρωί της Δευτέρας αστυνομικοί, μαζί με κλειδαρά, άνοιξαν την πόρτα και μπήκαν στο σπίτι για να πραγματοποιηθεί η έξωση.

«Δεν είχα πάρει ποτέ δάνειο (…). Η τράπεζα το πλειστηρίασε και το έδωσε σε φίλους, γιατί 20 μέτρα από εδώ ετοιμάζεται σταθμός του μετρό» είπε στο Open η κ. Κολοβού.

Την ίδια στιγμή κατήγγειλε πως ο κλητήρας τη χτύπησε «πολύ δυνατά στο χέρι».

Διαβάστε επίσης: Μπήκαν στο σπίτι της Ιωάννας Κολοβού για να της κάνουν έξωση: Καταγγέλλει ότι τη χτύπησαν (Video)

«Παρέμβαση στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη»

Στο σημείο βρέθηκε μεταξύ άλλων και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης.

«Έξωση πρώτης κατοικίας από χαμηλοσυνταξιούχο (…). Προσπαθούμε να μιλήσουμε με τον κ. Γεωργιάδη. Κάναμε παρέμβαση στον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη για την αγριότητα», δήλωσε αρχικά στο OPEN.

«Ο δικαστικός επιμελητής θα έπρεπε να έχει άλλη στάση απέναντι σε μια τέτοια αδικία. Έρχεται εδώ και με έναν άγριο τρόπο προσπαθεί να υλοποιήσει μία άδικη απόφαση για να ξεσπιτώσει τη γυναίκα από το σπίτι της», προσθέτει ο ίδιος.

Γεροβασίλη: Άδικη απόφαση

«Σήμερα ξετυλίχθηκε μπροστά μας η υλοποίηση μιας πολύ άδικης απόφασης, μιας γυναίκας χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου, που για θέματα υγείας βγήκε νωρίς στη σύνταξη, η οποία έχει ένα χρέος σε κάρτα 10.000 ευρώ», αναφέρει σε δήλωσή της για την αστυνομική επιχείρηση έξωσης της δημοσιογράφου, Ιωάννας Κολοβού, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη.

Η κυρία Γεροβασίλη κάνει λόγο για μια «άδικη απόφαση την εποχή των «Πάτσηδων», την εποχή που τα «κοράκια» έχουν ορμίσει στους αδύναμους συμπολίτες μας».

Αναλυτικά η δήλωσή της:

«Σήμερα ξετυλίχθηκε μπροστά μας η υλοποίηση μιας πολύ άδικης απόφασης, μιας γυναίκας χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου, που για θέματα υγείας βγήκε νωρίς στη σύνταξη, η οποία έχει ένα χρέος σε κάρτα 10.000 ευρώ. Από τη μια η άδικη απόφαση την εποχή των «Πάτσηδων», την εποχή που τα «κοράκια» έχουν ορμίσει στους αδύναμους συμπολίτες μας. Από την άλλη ο τρόπος εκτέλεσης μια άδικης απόφασης που παραπέμπει σε καταδίωξη σκληρά ποινικού ατόμου. Έσπασαν την πόρτα στις 07:00 το πρωί, μπούκαραν, χτύπησαν τη γυναίκα στο χέρι, δεν της επέτρεπαν να πάει στην τουαλέτα, ξεσηκώθηκε η πολυκατοικία, τα παιδιά που πήγαιναν σχολείο. Οι μέρες που ζούμε σε ένα κράτος υποτίθεται ευνομούμενο, ένα κράτος που υποτίθεται προστατεύει τα δικαιώματα και των ανθρώπων που πλήττονται και βεβαίως, ο χειρισμός ξετυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της αστυνομίας. Ο καθένας ας πάρει τις ευθύνες του», καταλήγει η κ. Γεροβασίλη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter