Ιωάννινα: Διακοπή στους εμβολιασμούς εκτός σειράς – Σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα

Ιωάννινα: Διακοπή στους εμβολιασμούς εκτός σειράς – Σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα

Η προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο Εισαγγελέας Ιωαννίνων μετά τις αποκαλύψεις για εμβολιασμούς που έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες από το… παράθυρο. Η Ασφάλεια Ιωαννίνων διενεργεί την προανάκριση, λαμβάνοντας καταθέσεις από το απόγευμα της Τετάρτης.

Το Epiruspost, το οποίο ανέδειξε και την υπόθεση, αναφέρει ότι οι πρώτες υποψίες για αλλαγή στη σειρά εμβολιασμών προκάλεσε η παρουσία αρκετών ατόμων νεαρής ηλικίας σε εμβολιαστικό κέντρο, με το υπουργείο Υγείας να λαμβάνει άμεσα έγγραφη ενημέρωση.

Σύμφωνα με το epiruspost, από την Τετάρτη οι εμβολιασμοί ατόμων που δεν ανήκουν στις ηλικιακές ομάδες για τις οποίες επίσημα έχει ανοίξει ο εμβολιασμός διακόπηκαν. Όσοι προσήλθαν στα εμβολιαστικά κέντρα ενημερώθηκαν ότι δεν μπορούν να εμβολιαστούν παρότι τα ραντεβού ήταν καταχωρημένα με ΑΜΚΑ και ονοματεπώνυμο.

Όσοι εμβολιάστηκαν έξω από τα προβλεπόμενα στην παρούσα φάση φέρεται ότι εργάζονται όλοι στην ίδια επιχείρηση τροφίμων στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Πλέον αναζητούνται απαντήσεις σχετικά με το πως καταχωρήθηκαν τα ραντεβού στο επίσημο σύστημα των εμβολιασμών. Σημειώνεται ότι δεν επρόκειτο για εμβολιασμούς από τα υπόλοιπα που προκύπτουν λόγω ακυρώσεων αλλά για κανονικά καταχωρημένα ραντεβού.

Η έρευνα πέρα από τα νοσοκομεία θα επεκταθεί και στα Κέντρα Υγείας της περιοχής ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση ούτε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ούτε από την Πολιτική Προστασία, ούτε από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter