Ιωάννης Κιουμής-Κορονοϊός: Υπερβολικός ο αριθμός των θανάτων – Χάσαμε ανθρώπους άδικα (Video)

Ιωάννης Κιουμής-Κορονοϊός:  Υπερβολικός ο αριθμός των θανάτων – Χάσαμε ανθρώπους άδικα (Video)

Σοβαρές αιχμές για τη στάση των ιθυνόντων και της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού άφησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Ιωάννης Κιουμής, τονίζοντας πως «ναι χάσαμε ανθρώπους άδικα».

«Οι θάνατοι στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες είναι υπερβολικοί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι «ο αριθμός τους γεννά πολλά ερωτήματα και θα πρέπει να συζητηθεί με όσους έχουν την ευθύνη της λήψης αποφάσεων».

«Ζούμε σε μία χώρα με πιο γερασμένο πληθυσμό σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όχι από τους πιο γερασμένους, η Ιταλία για παράδειγμα, ίσως είναι περισσότερο από εμάς. Είμαστε μία χώρα που ακόμα έχουμε ένα σημαντικό ποσοστό ανεμβολίαστων στην ηλικιακή ομάδα άνω των 60 ετών».

Αυτά τα δύο αποτελούν σημαντικούς παράγοντες σύμφωνα με τον καθηγητή, ωστόσο ο Ιωάννης Κιουμής, βάζει στο τραπέζι και άλλες παραμέτρους.

«Εντούτοις θα πρέπει να εξεταστούν και πιο εσωτερικοί παράγοντες όπως τι συμβαίνει με τα νοσοκομεία μας, την ετοιμότητα υλικού, ποια είναι η κατάσταση των μηχανήματων, ακόμα τις γνώσεις που έχουμε για να αντιμετωπίσουμε τέτοιες καταστάσεις». Αυτό το θέμα έχει αρκετά ευαίσθητα σημεία, υπογράμμισε με νόημα, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας.

Επιπλέον ο καθηγητής επισήμανε ότι «ο ιός είναι ο ίδιος και στην Αθήνα και στο Αγρίνιο, άρα όπου τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά, πρέπει να δούμε τι είναι αυτό που φταίει. Και όχι μόνο να το βρούμε αλλά και να το διορθώσουμε».

Συμπλήρωσε δε, ότι «η προσπάθεια γιατρών και νοσηλευτών είναι σημαντική αλλά το θέμα είναι αν πράγματι υπήρξαν πάντα και παντού οι προϋποθέσεις, οπότε αρκετές φορές η προσπάθεια αυτή δεν ήταν καρποφόρος», σχολίασε καυστικά.

Εν συνεχεία σε ερώτησή αν χάθηκαν άδικα άνθρωποι από την πανδημία στη χώρα μας ο Ιωάννης Κιουμής ξεκάθαρα απάντησε ότι «ναι χάσαμε ανθρώπους άδικα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter