Ιορδανία, Ιράκ και Λίβανος άνοιξαν ξανά τον εναέριο χώρο τους μετά τις επιθέσεις του Ιράν

Ιορδανία, Ιράκ και Λίβανος άνοιξαν ξανά τον εναέριο χώρο τους μετά τις επιθέσεις του Ιράν

Η Ιορδανία, το Ιράκ και ο Λίβανος άνοιξαν εκ νέου τον εναέριο χώρο τους την Κυριακή αφού τον έκλεισαν αργά το Σάββατο καθώς το Ιράν εξαπέλυσε επιθέσεις με εκατοντάδες drones και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, δήλωσαν οι τρεις χώρες την Κυριακή.

Η κρατική τηλεόραση της Ιορδανίας μετέδωσε ότι η χώρα άνοιξε και πάλι την εναέρια κυκλοφορία, επικαλούμενη τις αεροπορικές αρχές. Το άνοιγμα του εναέριου χώρου της ήρθε περισσότερες από τρεις ώρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο.

Η αεροπορική αρχή του Ιράκ δήλωσε ότι οι κίνδυνοι για την ασφάλεια έχουν πλέον ξεπεραστεί.

Ο Λίβανος ανακοίνωσε ότι τα αεροδρόμια της χώρας θα συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους μετά το κλείσιμο κατά τη διάρκεια της νύχτας, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Η Ιορδανία, η οποία βρίσκεται μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ, είχε προετοιμάσει την αεράμυνα για να αναχαιτίσει τυχόν μη επανδρωμένα αεροσκάφη ή πύραυλους που θα παραβίαζαν το έδαφός της, δήλωσαν δύο περιφερειακές πηγές ασφαλείας.

Αμερικανικά και βρετανικά πολεμικά αεροσκάφη συμμετείχαν στην κατάρριψη ορισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών με προορισμό το Ισραήλ πάνω από τη συνοριακή περιοχή Ιράκ-Συρίας, ανέφερε το ισραηλινό Channel 12

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter