ΙΟΒΕ: Αισθητή βελτίωση του κλάδου τεχνολογίας κατά τον Οκτώβρη

ΙΟΒΕ: Αισθητή βελτίωση του κλάδου τεχνολογίας κατά τον Οκτώβρη

Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους κλάδους, αισθητή βελτίωση παρουσιάζει ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στην Πληροφορική και Ανάπτυξη Λογισμικού, σύμφωνα με το Μηνιαίο Δελτίο Ερευνών Οικονομικής Συγκυρίας του ΙΟΒΕ, για τον Οκτώβριο του 2022.

Ειδικότερα, ο συγκεκριμένος κλάδος διαμορφώνεται στις 101,7 (από 93,1) μονάδες, σε οριακά χαμηλότερο επίπεδο από πέρυσι (102,5 μον.). Οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων ενισχύονται ελαφρά κερδίζοντας 13 μονάδες, ενώ παράλληλα οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα ζήτηση από ισοσκελισμένες διαμορφώνονται στις +19 μονάδες. 

Οι προβλέψεις για τη βραχυπρόθεσμη πορεία της ζήτησης διατηρήθηκαν αμετάβλητες στις +38 μονάδες, ενώ αντίθετα οι θετικές προβλέψεις για την απασχόληση ενισχύθηκαν περαιτέρω και από τις +25 μονάδες διαμορφώθηκαν στις +38 μονάδες. 

Ταυτόχρονα εξισορροπούνται οι πληθωριστικές τάσεις για τις τιμές (στις +6 μονάδες το σχετικό ισοζύγιο). 

Τέλος, το 38% των επιχειρήσεων δηλώνει απρόσκοπτη επιχειρηματική λειτουργία, με το 9% των επιχειρήσεων να αναφέρεται σε ανεπάρκεια εργατικού δυναμικού, το 13% σε ανεπάρκεια κεφαλαίων κίνησης, το 19% (από 38%) σε χαμηλή ζήτηση, ενώ το 13% των επιχειρήσεων επισημαίνει παράγοντες σχετικούς με τις τρέχουσες εξελίξεις ως βασικό πρόσκομμα στη λειτουργία της.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter