Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Κόβονται και τα «έκτακτα» χειρουργεία;

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Κόβονται και τα «έκτακτα» χειρουργεία;

Έγγραφο που δημοσιεύει η «Μακεδονία» αποτυπώνει την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Θεσσαλονίκη και το «αποτύπωμα» της πανδημίας του κορονοϊού στα νοσοκομεία. Σύμφωνα πάντα με το έγγραφο, αναστέλλονται τα χειρουργεία στο Ιπποκράτειο καθώς στον χώρο των χειρουργείων υπάρχουν 12 διασωληνωμένοι ασθενείς.

Συγκεκριμένα, από το αναισθησιολογικό τμήμα ενημερώνουν με έγγραφο τους- όπως δημοσιεύει η «Μακεδονία»- την διοίκηση ότι λόγω της επιδεινούμενης κατάστασης και λόγω των διασωληνωμένων ασθενών στα χειρουργεία το σύνολο των γιατρών του αναισθησιολογικού τμήματος έχει μεταφερθεί στα χειρουργεία του Γ’ κτιρίου για να σώσει τις ζωτικές λειτουργίες ασθενών με covid που δεν είχαν την τύχη να μπουν σε ΜΕΘ.

Οι γιατροί εξηγούν πως όλα τα περιστατικά που έχουν χαρακτηριστεί ως έκτακτα αναβάλλονται μέχρι ή να αφεθεί η ένταση της πανδημίας ή μέχρι να έρθει προσωπικό.

Αυγέρη: Να απαντήσει το υπουργείο Υγείας

Από την πλευρά της, η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, με ανάρτησή της στο Facebook, καλεί την κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Υγείας να απαντήσει.

«Περιμένουμε την απάντηση του Υπουργείου Υγείας σε σχέση με το έγγραφο του «Ιπποκρατείου» που λέει ότι κόβονται και τα έκτακτα χειρουργεία!
Ισχύει ή όχι; Κόβονται ή όχι; Αν όχι, πώς θα πραγματοποιούνται εντός του νοσοκομείου;» γράφει χαρακτηριστικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter